Αρχική πολιτική αριστερά Εντείνεται η επίθεση στην Αριστερά

Εντείνεται η επίθεση στην Αριστερά

Αποθρασύνονται αυτοί που μετατρέπουν σε Νταχάου την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη

Με μπαράζ ενορχηστρωμένων επιθέσεων ενάντια στην «ανεύθυνη» Αριστερά προσπαθούν οι τροϊκανοί και οι υπάλληλοί τους να αναχαιτίσουν την εγκατάλειψη των δυνάμεων του μαύρου μπλοκ από πλατιά λαϊκά στρώματα. Αυτή την εβδομάδα ο μεν επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απείλησε ότι θα… «αποχωρήσει» αν αναδειχτεί κυβέρνηση που δεν θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, τα δε πρωτοπαλίκαρα Σαμαράς και Βενιζέλος προσπαθούν να εκφοβίσουν τον ελληνικό λαό μιλώντας για επερχόμενο χάος αν υποστηριχθεί «η Αριστερά που δεν έχει προτάσεις». Αυθόρμητα βέβαια έρχεται η σκέψη ότι αν αυτοί οι θρασύδειλοι υπάλληλοι της τρόικας θεωρούν «υπεύθυνες προτάσεις» τις δικές τους, που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση, τότε… ευτυχώς που η Αριστερά δεν έχει τέτοιες! Πάντως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο παρουσία του Γιούνκερ, του απάντησε κατάλληλα:
«Κύριε Γιούνκερ, σε συνέντευξή σας σε γερμανική εφημερίδα δηλώσατε ότι εάν στην Ελλάδα ενισχυθούν ακραία κόμματα σε βαθμό που το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να φτιάξουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και αυτοί που θα κυβερνήσουν, θελήσουν να αποχωρήσουν από το πρόγραμμα σωτηρίας, θα αποχωρήσει και η Ευρώπη. Σε άλλη συνέντευξη συμπληρώσατε ότι χρειάζεται ένας Επίτροπος για την Ελλάδα. Πριν λίγους μήνες θα σας έλεγα ότι η θέση σας δεν σας επιτρέπει να κάνετε τέτοιες “αγενείς” δηλώσεις. Θα σας έλεγα ότι δεν έχετε το δικαίωμα να μας επιβάλετε ποια κυβέρνηση θα έχουμε στην Ελλάδα. Δεν σας τα λέω αυτά σήμερα, επειδή αναγνωρίζω στο πρόσωπό σας έναν άξιο εκπρόσωπο μιας Ευρώπης που έχει διαμορφώσει ένα τραπεζικό και δημοσιονομικό Νταχάου, έναν κοινωνικό και εργασιακό Μεσαίωνα. Μιας Ευρώπης της σιδηράς πειθαρχίας, μιας Γερμανικής Ευρώπης».
Από την πλευρά του ο Α. Τσίπρας και χτες καταφέρθηκε εναντίον του Σαμαρά και του Βενιζέλου, που με θράσος ζητούν τα ρέστα από την Αριστερά: «Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς μας οδηγούν σε έναν κοινωνικό όλεθρο. Έχουν ακέραια την ευθύνη, διότι υπήρχαν και ακόμη υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι απ’ αυτούς της υποτέλειας και της κοινωνικής διάλυσης. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι τον Ιούνιο έρχεται και νέο πακέτο μέτρων, και γι’ αυτό θέλουν να επισπεύσουν, να προλάβουν να στήσουν κάλπες. Για εμάς το δίλημμα είναι σαφές: Κοινωνική πτώχευση, χρεοκοπία και αποικιοποίηση της Ελλάδας με συγκυβερνήτες τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά; Ή ανατροπή του μνημονίου και νέος συνασπισμός εξουσίας που θα διεκδικήσει την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες; Αυτό είναι το διακύβευμα».

 

Σχόλια

Exit mobile version