Αρχική κοινωνία εργασία Ενοικιαζόμενοι της Eurobank θύματα της «επιτυχίας» της

Ενοικιαζόμενοι της Eurobank θύματα της «επιτυχίας» της

Σε απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζομένων προχωρά η Eurobank μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και της συγχώνευσής της με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Οι ενοικιαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους εργάζονται ακόμα και δέκα χρόνια στις εγκαταστάσεις της τράπεζας, ενταγμένοι στο προσωπικό της, ανεξάρτητα αν τυπικά φέρονται ως υπάλληλοι άλλης εταιρίας, θεωρούνται «πλεονάζον προσωπικό» και αθόρυβα απολύονται. Άλλωστε οι ενοικιαζόμενοι μπορούν εύκολα να απολυθούν αφού ο τυπικός εργοδότης τους τούς «δανείζει» στην τράπεζα με συμβάσεις που λήγουν, με αντικείμενο που περιγράφεται ως συγκεκριμένο έργο που μπορεί και να λήξει, και γενικά με εργασιακά δικαιώματα που παρέχουν απεριόριστη ευελιξία.

 

Ένας υπέροχος κόσμος

Το γεγονός των απολύσεων καταγγέλλει ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, ο οποίος καταγράφει και άλλες πληροφορίες από τον υπέροχο κόσμο της Eurobank. Όπως ότι τη στιγμή που απολύονται οι ενοικιαζόμενοι, οι συνάδελφοί τους υποχρεώνονται να εργάζονται υπερωριακά και τα Σαββατοκύριακα. Ή ότι από τη μια απολύονται εργαζόμενοι με αποδοχές κάτω από 900 ευρώ το μήνα και από την άλλη προσλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη με ετήσιες απολαβές 1,5 εκατ. ευρώ.

Η συνολική μισθοδοσία των εργαζομένων στη μηχανογράφηση της τράπεζας που θεωρούνται πλεονάζοντες, είναι μικρότερη από την αμοιβή ενός μόνο υψηλόβαθμου στελέχους. «Ελπίζουμε, τουλάχιστον, ότι θα είναι πιο έμπειροι και αποτελεσματικοί από αυτούς που οδήγησαν την τράπεζα σε τέτοιο σημείο ώστε να χρειαστεί τα δισεκατομμύρια της κρατικής επιχορήγησης για να σταθεί στα πόδια της μαζί με την απορρόφηση της πιο υγιούς τράπεζας της χώρας (του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου)», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του συλλόγου.

Σχόλια

Exit mobile version