Αρχική κοινωνία Εμπόδια στο Χωρίς Μεσάζοντες στο Μαρούσι

Εμπόδια στο Χωρίς Μεσάζοντες στο Μαρούσι

Ο δήμος απαγορεύει προγραμματισμένη δράση προβάλλοντας την υπευθυνότητα και το νόμο – Συγκέντρωση την Κυριακή για να εξασφαλιστεί η διανομή των προϊόντων

Την πρόθεσή του να παρεμποδίσει την αγορά Χωρίς Μεσάζοντες που οργανώνει η κίνηση Αλληλέγγυοι Δρόμοι, έκανε με εξώδικο γνωστή ο Δήμος Αμαρουσίου. Το εξώδικο (προς το δημότη του που κατέθεσε την αίτηση για άδεια παραχώρησης του χώρου εδώ και κάποιες εβδομάδες) απoδεικνύει μάλιστα ότι ο δήμος ψεύδεται όταν λέει ότι δεν «έχει μέχρι στιγμής υπάρξει επίσημη ενημέρωση των υπηρεσιών μας».
Με λογική τσιφλικιού η δημοτική Αρχή αναγνωρίζει ως μόνη πηγή αλήθειας και υπευθυνότητας το κράτος του νόμου: «Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει εκ του νόμου την υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του όσο και τη δημοτική περιουσία… καθώς η εν λόγω δράση δεν διαθέτει οποιαδήποτε άδεια (που ο δήμος δεν έδωσε), με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψουν ακόμα και σοβαρά προβλήματα υγείας προς τους καταναλωτές…». Επίσης διευκρινίζει «προς κάθε κατεύθυνση», για να διαφυλάξει το κοινωνικό του προσωπείο «ότι δεν είναι αντίθετος με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που στόχο έχουν την ενίσχυση των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κρίση. Το έχουμε αποδείξει αυτό, άλλωστε, με τις πράξεις μας», τις δημοτικές (νόμιμες) υπηρεσίες κοινωνικής βοήθειας και τις αγορές Χ-Μ του δήμου (με πολλούς μεσάζοντες χονδρέμπορους ίσως, αλλά νόμιμα πάντα). Τέλος, συμβουλεύει πατρικά και διδακτικά: «Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν τη δράση που έχουν προαναγγείλει θα είναι πραγματικά χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, διαθέτοντας το περίσσευμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης που τους διακρίνει, χωρίς να παραβιάζουν τους νόμους».
Ο υποτιμητικός προς τους πολίτες λόγος της ανακοίνωσης αποτελεί τεκμήριο του τι εννοούν κάποιοι, όπως ο δήμαρχος Αμαρουσίου, στέλεχος της Ν.Δ. και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, όταν μιλάνε για «αλληλεγγύη» και ακόμα χειρότερα όταν την επιχειρούν. Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο κ. Πατούλης χρησιμοποιεί το μαστίγιο του νόμου ενάντια σε αυτοοργανωμένες δράσεις αλληλεγγύης. Πρόσφατα είχε στείλει «υπεύθυνους» του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να τσεκάρουν αν το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού πληροί τους κανονισμούς Υγείας για τη λειτουργία του, αφού δεν έχει πιστοποίηση από κανέναν επίσημο οργανισμό, και αφού είχε ήδη απειλήσει με κλείσιμό του γι’ αυτόν το λόγο.
Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτή την εμμονή στο νόμο, ενός ανθρώπου που επιδεικνύει αυτάρεσκα (στην ιστοσελίδα του δήμου), το δικό του έργο αλληλεγγύης;
Τίποτα περισσότερο από το στήσιμο νέων δικτύων πελατειακών σχέσεων μέσω νόμιμων και θεσμικών δομών «αλληλεγγύης», λένε πολίτες του δήμου Αμαρουσίου (ειδικά τώρα που τέλειωσε η δυνατότητα βολεμάτων στο «κράτος πρόνοιας»). Με τέτοιες πρακτικές οι σύγχρονοι βλαχοδημαρχαίοι έχουν ανακηρύξει σαν κύριο αντίπαλό τους στο κοινωφελές τους έργο τους ίδιους τους πολίτες και τις τοπικές κοινότητες, όταν αυτο-οργανώνονται αντιστεκόμενες όχι μόνο στα μνημόνια και τις συνέπειες τους, αλλά και στην εκμετάλλευση της φτώχειας και της εξαθλίωσης από επίδοξους μαυραγορίτες της πολιτικής.
Οι ενέργειες του δημάρχου ενάντια στη δράση της κίνησης Αλληλέγγυοι Δρόμοι έχει προκαλέσει ψηφίσματα συμπαράστασης δομών αλληλεγγύης, που καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και εξασφάλισης της διεξαγωγής της διανομής Χωρίς Μεσάζοντες, την Κυριακή 14 Απριλίου στο Μαρούσι, στην Αμαρυσίας Αρτέμιδος (πίσω από το ΟΑΚΑ) στις 7πμ.

Νίκος Ταυρής

Σχόλια

Exit mobile version