Αρχική κοινωνία Ελευθεροτυπία με σπασμένο χέρι

Ελευθεροτυπία με σπασμένο χέρι

Ακόμη δύο θύματα ξυλοδαρμού, από το κλάδο των φωτορεπόρτερ, προστέθηκαν στις «επιτυχίες» του Χρήστου Παπουτσή και των ΜΑΤ, αυτή τη φορά στη πορεία για την μαύρη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μετά τον Αριστοτέλη Μεσσίνη, όπου εκτός όλων των άλλων, έχει καταγραφεί και η πινακίδα της μοτοσυκλέτας που οδηγούσε ο αστυνομικός που του επιτέθηκε, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί απαντήσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Maxime Cyselinck και ο Βαγγέλης Πατσιάλος βρέθηκαν στο στόχαστρο των αντρών της «τάξης».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσε η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) με κοινοποίηση στον αρμόδιο υπουργό, «ο συνάδελφος Maxime Cyselinck φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα για λογαριασμό του πρακτορείου News Pictures χλευάστηκε και προπηλακίστηκε άγρια από ομάδα των ΜΑΤ στην οδό Μπενάκη, παρ΄όλο που δήλωσε την ιδιότητά του, με αποτέλεσμα το σπάσιμο του χεριού του και την αρπαγή του κράνους και της μάσκας που φορούσε (απαραίτητα για την προστασία του από τα χημικά). Σε βοήθειά του προσέτρεξε ο συνάδελφος Βαγγέλης Πατσιάλος ο οποίος χτυπήθηκε και αυτός από την ομάδα των ΜΑΤ».
Η ΕΦΕ υπενθυμίζει στον Χρήστο Παπουτσή πως τα γεγονότα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας επαναλαμβάνονται και αυξάνονται,  γεγονός που «δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το επί πλέον γεγονός ότι η ιδιότητα των συναδέλφων μας φωτορεπόρτερ ήταν περισσότερο από προφανής και σε καμιά περίπτωση οι επιθέσεις αυτές δεν μπορεί να θεωρηθούν τυχαίες. Επειδή η συμπεριφορά αυτή των οργάνων της τάξης πλήττει βάναυσα την ελευθεροτυπία, σας καλούμε, για πολλοστή φορά, να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στην ολόπλευρη ενημέρωση, που αποτελεί την ψυχή της Δημοκρατίας».
Το βασικό θύμα της επίθεσης, ο Maxime Cyselinck, «γλίτωσε» από το μένος των αστυνομικών με ένα σπασμένο χέρι και ενώ εκείνη την ώρα δεν φωτογράφιζε καν: «Το θέμα δεν είναι ότι χτυπούν μόνο τους δημοσιογράφους. Χτυπούν όλο το κόσμο που βγαίνει στους δρόμους. Και δεν θέλουμε εμείς οι δημοσιογράφοι να μπούμε σε μια άλλη κατηγορία “μη μας χτυπάτε είμαστε δημοσιογράφοι”. Μη χτυπάτε κανέναν! Αυτό είναι για μένα το σημείο που πρέπει να καταλήξουμε. Δεν είμαστε κάτι το ξεχωριστό εμείς», δήλωσε, μιλώντας στον Δρόμο ο φωτορεπόρτερ του News Pictures.                                            
Λ.Σ.
Σχόλια

Exit mobile version