Αρχική πολιτική Ελεεινοί, ψεύτες και φτηνοί

Ελεεινοί, ψεύτες και φτηνοί

Διοικητές μιας επαρχίας της αυτοκρατορίας.

Ένας άνθρωπος που σήμερα είναι 45 χρονών, ήταν μόλις 15 όταν το ΠΑΣΟΚ κατέλαβε την εξουσία. Δηλαδή, έχει περάσει τα 30 χρόνια της ζωής του κυρίως με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ -αν εξαιρεθούν τα μικρά διαλείμματα των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Καραμανλή οι οποίοι, στο κάτω-κάτω, δεν επαγγέλθηκαν ποτέ την κοινωνική δικαιοσύνη και άλλα ηχηρότερα.
Διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, σε πολλά επεισόδια: να φεύγουν οι αμερικανικές βάσεις ενώ η εξάρτηση βαθαίνει, να στεριώνει η δημοκρατία ενώ αυξάνεται η καταστολή, να ενισχύεται η άμυνα της χώρας ενώ προσδιορίζονται οι γκρίζες ζώνες και φουσκώνουν οι μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, να μπαίνουμε στο ευρώ και να ανεβαίνει η ακρίβεια στα ύψη. Το τελευταίο επεισόδιο που ζούμε είναι το αποκορύφωμα: το ΠΑΣΟΚ σώζει τη χώρα ξεπουλώντας την σε τιμή ευκαιρίας, το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται λεφτά και παραδίνει τη χώρα στους δανειστές, το «νεοφιλελεύθερο» ΠΑΣΟΚ του Παπακνωσταντίνου δέχεται οξεία κριτική από την «ευαίσθητη» Κοινοβουλευτική Ομάδα, η Βάσω Παπανδρέου το διασώζει με την «αριστερή» σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο «κοινωνικά ευαίσθητος» και «πολιτικός» Βενιζέλος ανακοινώνει χειρότερα οικονομικά μέτρα από τον «τεχνοκράτη» Παπακωνσταντίνου.
Και η Κοινοβουλευτική Ομάδα ησυχάζει, το «όλον ΠΑΣΟΚ» δεν έχει πια τύψεις. Το ψέμα και η χειραγώγηση είναι η μόνη τους ταυτότητα. Ελεεινοί ψεύτες με μόνο άγχος να διατηρήσουν μια μικροεξουσία και να γίνουν αρεστοί στους Ευρωπαίους. Σαν επαρχιώτες διοικητές μιας επαρχίας της αυτοκρατορίας.
Φτηνοί όσο οι πλαστικές σημαίες της δεκαετίας του ’80 των αλήστου μνήμης συγκεντρώσεων που, πια, δεν μπορούν να γίνουν…

 

Σχόλια

Exit mobile version