Αρχική κοινωνία Εκβιασμοί και γιαουρτώματα στην Κερατέα

Εκβιασμοί και γιαουρτώματα στην Κερατέα

Στην Κερατέα η κατάσταση παραμένει έκρυθμη αφού η περιοχή συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατοχή παρά τις δικαστικές αποφάσεις. Κι ενώ τα ΜΑΤ συνεχίζουν να φυλάνε τα καμένα πλέον μηχανήματα του εργολάβου και η κυβέρνηση να μην υπακούει στις αποφάσεις του ΣτΕ, ο κ. Λιακόπουλος, γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κάλεσε έκτακτα τη Δευτέρα 14/3 σε συνάντηση τους κατοίκους. Νωρίτερα είχε εκδώσει δελτίο τύπου στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ εκβιάζει τους κατοίκους της Λαυρεωτικής αναφέροντας: «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής σημειώνει ότι με ευθύνη των αντιδρώντων και του Δήμου Λαυρεωτικής, η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση για το έργο, ύψους σχεδόν 12 εκ. ευρώ αλλά και να πληρωθούν σημαντικά ποσά για δημοσιονομικές διορθώσεις.»

Στη συνάντηση που είχε με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αυτοαναιρέθηκε καθώς παραδέχτηκε ότι δεν κινδυνεύει από πρόστιμα ο δήμος Λαυρεωτικής αφού δεν διαθέτει παράνομη χωματερή.»
Σε δελτίο τύπου ο Δ. Λαυρεωτικής θέτει σαν προϋπόθεση για τη συνέχιση του διαλόγου την αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής ώστε να αποχωρίσουν και οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. Δηλώνει επίσης πώς είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν για την εγκατάσταση σύγχρονης και επιστημονικά αποδεκτής μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων σε χώρο που θα διαθέσουν οι αρμόδιοι δήμοι στο ΒΙΟ.ΠΑ. Κερατέας.

Κυνήγι φαντασμάτων μετά το γιαούρτωμα Πάγκαλου
Ο κ. Πάγκαλος, την Τετάρτη 16/3,  βρέθηκε σε ταβέρνα στα Καλύβια με άλλα 11 στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως «κάθε χρόνο». Κάτοικοι της Κερατέας γιαούρτωσαν και γιουχάισαν τον κ. Πάγκαλο έχοντας φτάσει «στο αμήν» από τον τρόπο που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή του Οβριοκάστρου παρά την απαγορευτική απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας.
Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για άλλη μια φορά για τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίθετα οι κάτοικοι τονίζουν: «Ότι τον ενοχλεί (τον κ. Πάγκαλο) είναι ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές πως δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Κερατέα 97 ημέρες. Ο αγώνας αυτός είναι ένας γνήσιος λαϊκός αγώνας, που ξεκινάει και τελειώνει στους ίδιους τους πολίτες. Δεν μπορεί να καπελωθεί από κανένα κόμμα. από κανέναν δήμαρχο. Πολύ θα τον βόλευε να έχει κομματική προέλευση».

Ξένια Πηρούνια

 

Σχόλια

Exit mobile version