Αρχική πολιτική Είναι δίκαιη η οργή του κόσμου

Είναι δίκαιη η οργή του κόσμου

Του Νίκου Γαλάνη.
Οι 155 υπάλληλοι της τρόικας που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, που οδηγούν τη χώρα σε μια αναπόφευκτη χρεοκοπία, έχουν το θράσος να μιλούν για δημοκρατία.

Είναι ύβρις να μιλούν για δημοκρατία:
Αυτοί που εφαρμόζουν για πάνω από ένα χρόνοι μια μαζική κοινωνική βία, έχοντας βιάσει τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων, καταδικάζοντάς μας στη φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία, την κατάθλιψη.
Αυτοί που εφαρμόζουν μια πολλαπλή πολιτική βία, στέλνοντας στα νοσοκομεία εκατοντάδες διαδηλωτές, πνίγοντας με τον καρκίνο των χημικών χιλιάδες πολίτες που αντιστέκονται.
Αυτοί που έχουν μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε διακοσμητικό πρωτοκολλητή των εντολών του ΔΝΤ, που παραιτούνται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που ξεπουλούν την εθνική δημόσια περιουσία.
Το σύγχρονο λοστό του Γκοτζαμάνη τον κρατούν αυτοί που υπηρετούν, που εφαρμόζουν τη «δημοκρατία» του Μεσοπρόθεσμου, που κάθε μέρα χτυπούν μ’ αυτόν το λοστό τον Έλληνα εργαζόμενο, μαγαζάτορα, φοιτητή, άνεργο, νεολαίο.
Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους αγανακτισμένους πολίτες ψηφοφόρους τους, τους οργισμένους πρώην οπαδούς τους, να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου, στοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά. Το ΠΑΣΟΚ της τρόικας οικοδομεί τη «δημοκρατία» του Μεσοπρόθεσμου, επεξεργάζεται έκτακτες πολιτικές θωράκισης, σκλήρυνσης, προληπτικής τρομοκρατίας, που φτάνει στα όρια της φασιστικοποίησης και βοηθιέται από τη συναίνεση των ηλεκτρονικών Γκέμπελς και των υπόλοιπων μελών του πολιτικού καρτέλ –τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ.
Στήνει τηλεοπτικά δικαστήρια και βάλλει ενάντια στην Αριστερά, νομίζοντας πως θα την κάνει -θα μας κάνει- υπάκουους, φοβισμένους και απολογούμενους, αντιστρέφοντας τους ρόλους εισαγγελέα και κατηγορούμενου.
Ο λαός γνωρίζει ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι. Ο λαός θα αντιδράσει ενωμένα και θα υποστηρίξει τη δημοκρατία, τη δημοκρατία των πλατειών, την πραγματική δημοκρατία. Οι γραβατοφορεμένοι Γκοτζαμάνηδες, οι κλητήρες της τρόικας να γνωρίζουν ότι απέναντί τους θα βρουν μια ενωμένη Αριστερά, ενωμένες τις πλατείες της αγανάκτησης και της ελπίδας, τουλάχιστον για έναν –αλλά κορυφαίο– λόγο. Για το λόγο ότι όλοι μας συμφωνούμε ότι αυτοί είναι ανεπιθύμητοι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

 

Σχόλια

Exit mobile version