Αρχική κοινωνία «Είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας»

«Είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας»

Οι δύο μετανάστες από το Πακιστάν έδειξαν ότι ο ανθρωπισμός δεν γνωρίζει σύνορα.

Ήρθαν στην Ελλάδα από το Πακιστάν, όπως χιλιάδες άλλοι μετανάστες, για μια καλύτερη ζωή. Ο 19χρονος Χομαγιούντ Ανγουάρ πλήρωσε 7.500 χιλιάδες ευρώ και μετά από 15 μέρες ταξιδιού έφτασε το 2009 στην Αθήνα με σκοπό να δουλέψει σκληρά και να βοηθήσει την οικογένειά του που έμεινε πίσω. «Θα βρεις τον θείο σου για να σε βοηθήσει» του είχαν πει οι γονείς του, όπως και έγινε τελικά.
Ο Βακάρ Αχμέντ, ζούσε στην Ελλάδα από το 2004, τη χρονιά που οι μετανάστες χρησιμοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις για να χτίσουν το «όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα». Στα 33 του, πατέρας τεσσάρων παιδιών, εργαζόταν τον τελευταίο καιρό ως κηπουρός.  Με δάκρυα στα μάτια δεκάδες Πακιστανοί, μετανάστες από διαφορετικές χώρες του κόσμου και Έλληνες αποχαιρέτησαν, την περασμένη Κυριακή τις σορούς των Ανγουάρ και Αχμέτ, των νεκρών Πακιστανών που με την αυτοθυσία τους στο Κρυονέρι απέδειξαν πως ο ανθρωπισμός και η αυτοθυσία δεν γνωρίζουν σύνορα και πατρίδες.
Η ιστορία τους, πέρασε στα ψιλά από τα αστικά ΜΜΕ. Τα ίδια ΜΜΕ, φερέφωνα της κυβερνητικής προπαγάνδας, την ίδια μέρα αφιέρωσαν δεκάδες ρεπορτάζ με θέμα την χωροθέτηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Μέσω των social media έγινε έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων (6.000 ευρώ) έτσι ώστε οι δύο νεκροί Πακιστανοί να μεταφερθούν και να ταφούν στη χώρα τους. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση και συγκινητική. Χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες για να συγκεντρωθούν τα χρήματα και την περασμένη Κυριακή, 8 Απριλίου, οι δύο σοροί μεταφέρθηκαν από το Ελευθέριος Βενιζέλος προς τη Ντόχα του Κατάρ και από εκεί στο Ισλαμαμπάντ. Ο θείος του 19χρονου Ανγουάρ συνόδευσε τους νεκρούς στο τελευταίο τους ταξίδι. «Είμαστε υπερήφανοι που τα παιδιά μας πέθαναν βοηθώντας» ήταν η φράση του λίγο πριν αποχωρήσει. «Σας ευχαριστούμε που αλλάξατε τη ζωή μας» ανέφερε ένα σημείωμα στον τόπο του δυστυχήματος, δίπλα στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

Λ.Σ.

Σχόλια

Exit mobile version