Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Φυσάει βοριάς: Είμαι κι εγώ εδώ!

Φυσάει βοριάς: Είμαι κι εγώ εδώ!

Τα 15 λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν κάθε χρόνο τέτοια εποχή φαίνεται ότι διεκδικούν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ., με φόντο όμως και τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Γιάννης, όπως κάθε χρόνο, έκανε και φέτος τις γνωστές δηλώσεις για τη ΔΕΘ που ονειρεύεται. Ένα μεγάλο οικονομικό γεγονός, με επιχειρηματίες στην πόλη να κλείνουν μπίζνες και τους πολιτικούς να απέχουν από κάθε δραστηριότητα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να έρχεται σαν κλέφτης, αλλά και οι κακοί συνδικαλιστές δεν μπορεί να μετατρέπουν ένα οικονομικό γεγονός σε μια κινηματική γιορτή, την πρώτη κάθε χρονιάς.
Και ενώ θα μπορούσαν να συμφωνούν σε όλα με το δήμαρχο τα στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, βγήκαν στα κεραμίδια εναντίον του Μπουτάρη, θεωρώντας ότι προσβάλλει τον πρωθυπουργό. «Η “σταθερότητα” των απόψεων του κ. Μπουτάρη είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που ενώ πέρυσι δήλωνε παραμονές της 77ης ΔΕΘ ότι “η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι ανεπιθύμητη στη Θεσσαλονίκη”, στη συνέχεια ως άλλος… ακροβάτης απόψεων έσπευσε να διατυμπανίσει ότι “οι πολιτικοί είναι ευπρόσδεκτοι και πιο ευπρόσδεκτος από όλους ο πρωθυπουργός”. Τέτοιου είδους δηλώσεις προσβάλλουν το ήθος των Θεσσαλονικέων, την ίδια την πόλη, αποπνέουν γραφικότητα και κουράζουν», αναφέρει το ΥΜΑΘ, σε ανακοίνωσή του.
Η αλήθεια είναι πως ούτε ο Μπουτάρης, αλλά ούτε και τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. τρέφουν ελπίδες για τη ΔΕΘ. Μάλλον δεν τους απασχολεί καν πώς θα κυλήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, γιατί θα είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, όσο στην πόλη θα διαδηλώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι. Γιατί το παιχνίδι ξέφυγε από τα δικά τους χέρια. Η φιέστα της ΔΕΘ έλαβε τέλος με το ξέσπασμα της κρίσης. Έμεινε, όμως, ο ξεφτισμένος επαρχιωτισμός να μη χαθεί η ευκαιρία να παίξουν για λίγο έστω στα δελτία ειδήσεων. Ειδικά τώρα που σε μερικούς μήνες η Ν.Δ. θα κληθεί να επιλέξει υποψήφιο για τη Θεσσαλονίκη και οι εισηγήσεις που κάνουν λόγο για χρίσμα στον Γιάννη Μπουτάρη δεν είναι λίγες. Η αποδόμηση, λοιπόν, του προφίλ του δημάρχου, ως εχθρού της Δεξιάς και του Σαμαρά από τα γαλάζια στελέχη έχει ξεκινήσει. Και οι υποψήφιοι για το δήμο κάνουν ουρά…

Λευτέρης Αρβανίτης

Σχόλια

Exit mobile version