Αρχική πολιτική «Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα»

«Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα»

Αυτή την παροιμία φέρνει στο μυαλό η αντιπαράθεση που έγινε τις προηγούμενες μέρες ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλο και σε εκπροσώπους του τρίδυμου ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.-ΛΑΟΣ.

 

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο οποίος ανταγωνίζεται με τον Αν. Βγενόπουλο για τα πρωτεία της επιχειρηματικής πολιτικής, δήλωσε ότι «η πολιτική δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη χώρα». Χαρακτήρισε τα κόμματα του μεταπολιτευτικού σκηνικού «διαπλεκόμενα με το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο της μεταπολίτευσης» και υποστήριξε ότι «είναι προφανής, σήμερα, η απροθυμία όλων των κομμάτων να κόψουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται», γιατί «αισθάνονται ότι η συρρίκνωση του κράτους και η ανεμπόδιστη ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οικονομίας θα συρρίκνωνε την εξουσία τους – άρα και τα προνόμιά τους».

Από την άλλη μεριά, ο υπουργός κ. Καστανίδης απάντησε: «Κάποιοι, τις ημέρες αυτές, βρήκαν τη λαμπρή ευκαιρία να σηκώνουν το δάχτυλο προς τον πολιτικό κόσμο και να ζητούν την αντικατάσταση του πολιτικού κόσμου από κάποιον άλλον εφευρέτη που μπορεί να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τη ζωή των Ελλήνων. Αυτοί προσβάλλουν την ίδια τη Δημοκρατία. Δεν υπάρχει άλλος εκτός από την πολιτική, που να μπορεί να ορίσει με συντεταγμένο τρόπο το μέλλον του έθνους και των πολιτών». Για να συμπληρώσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης: «Καλά θα κάνουν, λοιπόν, όλοι αυτοί οι κεφαλαιοκράτες να προσέξουν πάρα πολύ, γιατί η επιείκεια, με την οποία τούς έχει συμπεριφερθεί ο πολιτικός κόσμος, νομίζω ότι τους δημιουργεί περισσότερη αναίδεια και γίνονται θρασύτεροι απ’ ό,τι πρέπει».

Πρόκειται για απύθμενο θράσος. Διαπλεκόμενα κόμματα και διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες τσακώνονται για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαχειριστεί τους κόπους και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Στημένο παιχνίδι, καθώς και οι δύο πτέρυγες υποτάσσονται, πλήρως, στις επιταγές του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Εκ προοιμίου χαμένος στο παιχνίδι αυτό ο λαός, που το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να τους σαρώσει και τους δυο.

Χ.Κ.

Σχόλια

Exit mobile version