Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Φυσάει βοριάς: Δωρεάν το «ΑΠΘ Mobile»

Φυσάει βοριάς: Δωρεάν το «ΑΠΘ Mobile»

Με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει το νέο ανανεωμένο σύγχρονο κεντρικό του ιστοχώρο και την πρώτη σε ελληνικό πανεπιστήμιο εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «ΑΠΘ Mobile».

Το ΑΠΘ έχει πλέον ξεκινήσει τη δωρεάν διάθεση της εφαρμογής «ΑΠΘ mobile» για smartphones στο Android market και στο Apple Store, ενώ έχει θέσει σε παραγωγική λειτουργία τον mobile web δικτυακό τόπο m.auth.gr για χρήση από οποιοδήποτε smartphone. Μέσα από την εφαρμογή «ΑΠΘ mobile» τα μέλη του ΑΠΘ και οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και δραστηριότητες της ακαδημαϊκής ζωής συγκεντρωμένες σε ένα σημείο. Μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχονται είναι: «Αναζήτηση Προσώπων» που εργάζονται στο ΑΠΘ, «Ανακοινώσεις», «Χάρτης» με σημεία παρουσίας του ΑΠΘ και πληροφορίες για τμήματα και υπηρεσίες που στεγάζονται σε κάθε χώρο, «Διοικητική Δομή» με πληροφορίες για την οργάνωση και τα στοιχεία επικοινωνίας υπηρεσιών, «Σχολές & Τμήματα» με πληροφορίες για Προγράμματα Σπουδών και μαθήματα, «Αναζήτηση Βιβλιοθήκης» για αναζήτηση βιβλίων, περιοδικών, εργασιών και δημοσιεύσεων, το «Μενού Λέσχης» και τα «Δρομολόγια Λεωφορείων» για γραμμές που εξυπηρετούν το ΑΠΘ.
Με ταυτοποίηση του χρήστη η επιλογή «Βαθμολογίες» παρέχει στους φοιτητές πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Γραμματείας (εποπτεία βαθμολογιών & δηλώσεων). Αντίστοιχα οι διδάσκοντες έχουν πρόσβαση στον κατάλογο των εγγεγραμμένων φοιτητών στα μαθήματά τους και μπορούν να δουν βαθμολογίες φοιτητών στα προηγούμενα εξάμηνα (για έκδοση συστατικής, διανομή διπλωματικών κ.λπ.). Τέλος υπάρχει δυνατότητα ελέγχου διαθεσιμότητας θέσεων εργασίας σε πραγματικό χρόνο μέσω της επιλογής «Πληρότητα Νησίδων Η/Υ».
Αυτή είναι η πρώτη έκδοση της εφαρμογής, ενώ οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και προς την κοινωνία θα διευρύνονται και θα αναβαθμίζονται διαρκώς, π.χ. με την έναρξη του νέου εξαμήνου, οι φοιτητές θα μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους από το κινητό τους.

Και πρωτιά στις λίστες αξιολόγησης
Το ΑΠΘ μαζί με το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι τα δύο καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας, καθώς, σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης που δημοσίευσε ο αξιόπιστος, βρετανικός οργανισμός QS, για ένατη συνεχή χρονιά, βρίσκονται στις θέσεις 451-500 της παγκόσμιας κατάταξης.
Αντίθετα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την 387η θέση που κατείχε πέρυσι, φέτος δεν μπόρεσε να μπει καν στα 500 πρώτα.
Όσον αφορά στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας αν και βρίσκονται μέσα στον κατάλογο των 700 καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου δεν κατάφεραν να βρεθούν πάνω από την 551η θέση.

Λ.Α.

 

Σχόλια

Exit mobile version