Αρχική πολιτική αριστερά Δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Τοπικές και κλαδικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ενάντια στα τελευταία κυβερνητικά μέτρα.

O ΣΥΡΙΖΑ Ν.Α. Αττικής οργανώνει εκδήλωση για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις στη ζωή μας, με τον καθηγητή Κώστα Βεργόπουλο, την Πέμπτη 11/3, στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης (δημοτικό σχολείο). Στις 8/3 το Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση που οργανώνουν φεμινιστικές οργανώσεις στα Προπύλαια, στις 17:30. Από τις 15:00 θα παρουσιάζονται θεατρικά δρώμενα. Επίσης, στις 10/3, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην Αθήνα και στις 8/3 στο Ε.Κ. Θεσσαλονίκης θα γίνουν εκδηλώσεις-συζητήσεις με θέμα: «Γυναίκες και οικονομική κρίση: Δεν πληρώνουμε». Η συγκρότηση των τοπικών οργανώσεων με τη διανομή της κάρτας μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύνταξη του μητρώου προχωρά με αργούς ρυθμούς. Η καθυστέρηση οφείλεται, κυρίως, στην άρνηση συντρόφων του Συνασπισμού να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου, με τη στάση ουδετερότητας που κρατάει απέναντι στα μέλη της, είναι υπεύθυνη για τη μη συγκρότηση οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετούς χώρους.

Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο δυσλειτουργικά όργανα, αφού μερικές φορές δεν κατορθώνει να αποφασίζει για τα προφανή, όπως για τις τελευταίες κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. Αλλά και όταν το κάνει, οι αποφάσεις της δύσκολα φτάνουν στα μέλη. Η ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται ελάχιστες επισκέψεις και δεν έχει κατορθώσει να παρέχει έγκαιρη και ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα τα μέλη του να αναζητούν αλλού εναλλακτικές μορφές πληροφόρησης. Παρ’ όλα αυτά, η γραμματεία αποφάσισε την έκδοση περιοδικού.

Πρωτοβουλίες της βάσης έρχονται να καλύψουν ανάγκες ενημέρωσης που δεν ικανοποιούνται από τα κεντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστοσελίδα ΣΥΡΙΖΑ-Οριζόντια (www.syrizaorizondia.gr) παρέχει μια σημαντική πληροφόρηση για τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες που οργανώνουν τοπικές και θεματικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις και τα μαζικά κινήματα.

Γ.Κ.

Σχόλια

Exit mobile version