Αρχική διεθνή Δολοφόνησαν τον εκπρόσωπο Tύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (μαοϊκού)

Δολοφόνησαν τον εκπρόσωπο Tύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (μαοϊκού)

Να υποστηρίξουμε το κίνημα αντίστασης του ινδικού λαού!

Την 1η Ιούλη οι ειδικές δυνάμεις της ινδικής αστυνομίας δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Αζάντ, (Τσερουκούρι Ραζκουμάρ), εκπρόσωπο Tύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (μαοϊκού), αφού απήγαγαν τον ίδιο και τον Χεμ Τσάντρα Πανντέυ, ανεξάρτητο δημοσιογράφο, που τον συνόδευε. Και οι δύο εκτελέστηκαν μετά από φρικτά βασανιστήρια και τα σώματά τους πετάχτηκαν και εγκαταλείφθηκαν σε κάποιο απομακρυσμένο δάσος. Το κράτος και τα υποταγμένα σε αυτό ΜΜΕ υποστηρίζουν, αντίθετα, ότι οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν στη διάρκεια «θερμού επεισοδίου».

Η δολοφονία του Αζάντ είναι επακόλουθο της τρομοκρατίας και της επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κράτος ενάντια στον ινδικό λαό. Το περιστατικό αυτό φέρνει στο φως την αποπροσανατολιστική επικοινωνιακή καμπάνια που έχει εξαπολύσει το ινδικό κράτος, σχετικά με την αναγκαιότητα της «ανακωχής».
Η πρόταση αυτή της ινδικής κυβέρνησης είναι καθαρή απάτη. Ξεσκεπάζει, ωστόσο, τις πραγματικές προθέσεις του καθεστώτος σχετικά με την εξαπόλυση της επιχείρησης Green Hunt που, στην προσπάθεια να βγάλει στο σφυρί τον φυσικό πλούτο της χώρας, μετάτρεψε ολόκληρη την Ινδία σε εμπόλεμη ζώνη και πυροδότησε την αχαλίνωτη βαρβαρότητα 250.000 αστυνομικών και παραστρατιωτικών δυνάμεων ενάντια στο λαό.
Αυτοί που κυβερνούν την Ινδία γνωρίζουν καλά πως οι άγριες επιθέσεις και η δολοφονία του Αζάντ και άλλων ηγετών της λαϊκής αντίστασης δεν μπορούν να αναχαιτίσουν τη δράση ούτε των ιθαγενών ούτε το Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (μαοϊκού), ούτε και όσους αγωνίζονται ενάντια στην επιχείρηση Green Hunt.
Αυτή ήταν μια πράξη απελπισίας ενός συστήματος σε βαθιά κρίση, που πασχίζει να βγάλει μέγιστο κέρδος από μια αχαλίνωτη εκμετάλλευση. Το ινδικό κράτος ούτε δίστασε ούτε θα διστάσει να αιματοκυλίσει και να τρομοκρατήσει την πλειοψηφία του λαού, προκειμένου να καταληστεύσει κάθε τετραγωνικό εκατοστό εδάφους και να εξασφαλίσει κέρδη για τις μεγάλες πολυεθνικές.

 

Σχόλια

Exit mobile version