Αρχική πολιτική Δολοφονική επίθεση στο Πέραμα

Δολοφονική επίθεση στο Πέραμα

Αυξάνεται καθημερινά η λίστα των χτυπημένων Ελλήνων και μεταναστών

Πράξη, τις συνεχόμενες προτροπές της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά με τις οποίες επιζητά να γίνει δύσκολη η ζωή των μεταναστών που διαμένουν στην χώρα, πραγματοποιεί η Χρυσή Αυγή, με ιδιαίτερη ένταση, από τις 6 του Μάη.
Μετά τα πεζά και μηχανοκίνητα πογκρόμ και μαχαιρώματα, τις επιθέσεις στους δρόμους και στα βαγόνια του μετρό, η κορύφωση των δολοφονικών επιθέσεών τους πραγματοποιήθηκε στο Πέραμα.
Το μαύρο μέτωπο των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών με την έμμεση στήριξη της Ν.Δ. (προσχωρήσεις Βορίδη-Γεωργιάδη-Πλεύρη) και την άμεση υποστήριξη -με τη γνωστή πλέον δήλωση του έκπτωτου περιφερειάρχη Ψωμιάδη περί στενών δεσμών της ναζιστικής οργάνωσης με το κόμμα της Συγγρού- έχει οδηγήσει στην ασυλία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Η λίστα τραυματισμένων Ελλήνων και μεταναστών αυξάνεται καθημερινά με δραματικό τρόπο, την ώρα που η κοινωνία υποφέρει από τις πολιτικές του δικομματισμού.
Θύμα αυτών ακριβώς των πολιτικών έπεσε και ο 28χρονος Αιγύπτιος Αμπουζίντ Μουμπάρακ, ο οποίος λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας, έκανε πράξη την άτυχη σκέψη του να κοιμηθεί στην ταράτσα του σπιτιού που τον φιλοξενούσαν.
Περίπου 20 μαυροφορεμένοι, με μπλούζες της Χρυσής Αυγής, οπλισμένοι με ξύλα, σίδερα και καπνογόνα έφτασαν έξω από τη φτωχική μονοκατοικία, των τεσσάρων Αιγύπτιων τα ξημερώματα της Τρίτης, 12 Ιουλίου.
Ο Αμπουζίντ Μουμπάρακ ήταν ο πρώτος που εκείνη τη νύχτα έζησε τη φρίκη στα χέρια των νεοναζί. Απροστάτευτος και μόνος δέχτηκε επίθεση με κάθε τρόπο (σίδερα, ξύλα, κλοτσιές, μπουνιές) από την τραμπούκικη δολοφονική ομάδα, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του.
Το μίσος τους, όμως, δεν εξαντλήθηκε μόνο στον 28χρονο Αιγύπτιο. Αφού τον άφησαν αναίσθητο, χτυπημένο βαριά στο πρόσωπο και στο ένα του χέρι, προσπάθησαν να εισβάλουν και στην κατοικία όπου διέμεναν οι άλλοι συμπατριώτες του Μουμπάρακ.
Παρά τη λυσσασμένη προσπάθειά τους οι Αιγύπτιοι αντιστάθηκαν με κάθε τρόπο μπροστά στο βέβαιο ξυλοδαρμό τους.
Οι νεοναζί, παρά τα συνεχόμενα χτυπήματα στις πόρτες και τα παράθυρα της κατοικίας δεν το κατόρθωσαν, χάρη στις απεγνωσμένες προσπάθειες των Αιγυπτίων, ωστόσο από τα σπασμένα τζάμια της κεντρικής πόρτας πέταξαν μέσα στο σπίτι έναν πυροσβεστήρα, ο οποίος εξερράγη. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά ενώ από το πέρασμά τους δεν γλίτωσαν τα δύο αυτοκίνητα και το ένα τρίκυκλο, των ψαράδων μεταναστών.

«Θα σας χτυπήσουμε»
Την ίδια ώρα με σοβαρά κατάγματα νοσηλεύεται ο 28χρονος Αιγύπτιος στο Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο Μουμπάρακ υπέστη διπλό κάταγμα της κάτω γνάθου και των ρινικών οστών. Κι όμως, τα χτυπήματα και οι επιθέσεις εναντίον των Αιγύπτιων ψαράδων από την ίδια τη Χρυσή Αυγή είχαν προαναγγελθεί. Και μάλιστα μόλις τρία 24ωρα νωρίτερα, όταν ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Λαγός, μιλώντας σε συγκέντρωση των νεοναζί στο Κερατσίνι προειδοποιούσε ξεκάθαρα τους μετανάστες της περιοχής: «Είναι κάποια προβλήματα που ταλαιπωρούν την περιοχή μας. Ήδη έχουν γίνει κάποιες ενέργειες από εμάς, από  μέλη της τοπικής του Πειραιά και από άτομα του Περάματος και της Νίκαιας για να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες ενέργειες(…).Προσπαθούμε σιγά-σιγά, έστω και τώρα, να βγάλουμε έξω όλους τους Πακιστανούς. Επίσης, έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που υπάρχουν εδώ στο Κερατσίνι με τους Αιγύπτιους που μπαίνουν, που κάνουν ό,τι θέλουν, πουλάνε τα ψάρια όπως θέλουν, γενικά δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Λοιπόν, εμείς τους λέμε πως από εδώ και πέρα θα δίνουν λογαριασμό. Θα δίνουν λογαριασμό στη Χ.Α. και στους Έλληνες πολίτες».

Έξι συλλήψεις
Και ενώ ο (τουλάχιστον) ηθικός αυτουργός είναι καταγεγραμμένος από κάμερες και αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία, λίγες ώρες μετά την επίθεση, προχώρησε στην σύλληψη έξι ατόμων, πέντε αντρών και μίας γυναίκας. Και οι έξι εντοπίστηκαν κοντά στο χώρο της επίθεσης (επί της Λ. Σχιστού) ενώ αναγνωρίστηκαν από τους συγκάτοικους του Μουμπάρακ ως μέλη της ομάδας που συμμετείχε στην επίθεση της 12ης Ιουλίου στο σπίτι τους στο Πέραμα.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων.
«Από τη στιγμή που πιάστηκαν και αναγνωρίστηκαν οι ύποπτοι, μας απειλούν ανώνυμα: “Θα σας ισοπεδώσουμε παλιοαιγύπτιοι” και απ’ την άλλη: “Aφήστε τα παιδιά ελεύθερα. Μικρά παιδιά είναι, θα τους καταστρέψετε τη ζωή”, ενδεικτικό του πανικού τους να μην αποκαλυφθεί ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής», αναφέρουν Αιγύπτιοι της περιοχής στα μέλη Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, που τους επισκέφτηκαν.

Αντιφασιστική εκδήλωση
Με κεντρικό σύνθημα-κάλεσμα «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας-Όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας μας-Λέμε “όχι” στη Χρυσή Αυγή» η Πρωτοβουλία Πολιτών Περάματος ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Περάματος, αύριο Σάββατο, 16 Ιουνίου.  «Δεν φταίνε οι μετανάστες για την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση της κοινωνίας μας, αλλά το Μνημόνιο, το ΔΝΤ και η τρόικα σε αγαστή συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις», σημειώνουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας στην ανακοίνωσή τους, δίνοντας ραντεβού στην Πλατεία Ηρώων στις 11.30 για να ενωθούν όλες οι φωνές ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.  

Λεωνίδας Σακλαμπάνης

 

Σχόλια

Exit mobile version