Αρχική κοινωνία Δολοφονικές επιθέσεις από την Χρυσή Αυγή

Δολοφονικές επιθέσεις από την Χρυσή Αυγή

Κορυφώνεται η “προεκλογική” καμπάνια των νεοναζιστών. Του Λεωνίδα Σακλαμπάνη

Πλήρη αποθράσυνση της νεοναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή, με κατακόρυφη αύξηση των επιθέσεων εναντίον μεταναστών και Ελλήνων καταγράφονται καθημερινά (κυρίως) στο κέντρο και στα νότια προάστια της Αθήνας.
Οι οργανωμένες πορείες με μηχανάκια -πολλές φορές συνοδεία των …βοηθών τους, της Ελληνικής Αστυνομίας- έχουν λάβει διαστάσεις πογκρόμ, σκορπίζοντας τρόμο, βία και αίμα στο πέρασμά τους. Θύματα δεν είναι πλέον μονάχα οι μετανάστες αλλά και οι Έλληνες οι οποίοι μπορεί εμφανισιακά να τους μοιάζουν με αντιφασίστες, αριστεροί και δημοκράτες.
Από την Δευτέρα το μεσημέρι άρχισαν τα προειδοποιητικά μηνύματα. Στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, περίπου 30 νεοναζί της Χρυσής Αυγής με μοτοπορεία προκάλεσαν χαιρετώντας ναζιστικά και βρίζοντας τους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς απεργούς οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Εργασίας.
Το ίδιο βράδυ, μέλη της συμμορίας, της οποίας υποψήφιοι βουλευτές έχουν κληθεί από τη δικαιοσύνη κατηγορούμενοι ακόμη και για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, μαχαίρωσαν ακόμη έναν μετανάστη μέσα σε συρμό του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο παραλίγο δολοφόνος, αφού φώναξε το κλασσικό σύνθημα των νεοναζί «Δόξα-Τιμή-Χρυσή Αυγή» μαχαίρωσε τον 33χρονο από το Μπαγκαλντές ενώ στην συνέχεια τον λήστεψε.
Το βράδυ της Τρίτης, γύρω στις 11 το βράδυ πάλι στον σταθμό του ΗΣΑΠ, στον Άγιο Νικόλαο, οι νεοναζί επιτέθηκαν και χτύπησαν έναν άνδρα πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος διακομίστηκε με τραύματα στο ΚΑΤ.

Χτυπήματα με σχέδιο
Οι επιθέσεις με ορμητήριο τους σταθμούς του ΗΣΑΠ δεν είναι τυχαίες. Είναι δεδομένο πως μέσα στα πιο φτηνά μέσα μεταφοράς θα συναντήσουν μετανάστες ενώ τους δίνεται η δυνατότητα καταφυγίου αμέσως μετά τις επιθέσεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες επιβατών, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, κινούνται με βάση σχεδίου κυρίως μετά τις 10 το βράδυ. Η ομάδα κρούσης αποτελείται από 3-4 μεγαλύτερους σε ηλικία σε ρόλο καθοδήγησης των επιθέσεων και συμπληρώνεται από μικρότερους σε ηλικία οι οποίοι και επιτίθενται στους μετανάστες.
Το σχέδιο των επιθέσεων στο τρένο βοηθάει στον μη εντοπισμό τους αφού σε κάθε στάση που ο συρμός θα σταματήσει οι καθοδηγητές αφού εντοπίσουν το θύμα τους κρατούν τις πόρτες του τρένου, η ομάδα βγαίνει έξω από το βαγόνι, χτυπά ή μαχαιρώνει το θύμα της και επιστρέφει στο βαγόνι το οποίο ξεκινάει ξανά τη πορεία του. Φυσικά συμβαίνει και το αντίθετο. Δηλαδή κράτημα της πόρτας και επίθεση μέσα στο βαγόνι.

Ανακοίνωση εργαζομένων στον ΗΣΑΠ
Η κατακόρυφη αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο καταδικάζεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση με αφορμή και τα τελευταία περιστατικά: «Οι εργαζόμενοι των ΗΣΑΠ καταδικάζουμε την εγκληματική αυτή ενέργεια. Είμαστε απέναντι σε κάθε φαινόμενο βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Η διεύρυνση της φτώχειας, τα υψηλά ποσοστά, ανεργίας και η κοινωνική ερήμωση, που είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών που διαχρονικά εφαρμόστηκαν και εντάθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, δεν πρέπει να βάλουν σε κίνδυνο κάθε έννοια αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής», σημειώνουν στην ανακοίνωση, καταλήγοντας: «Όσοι αναζητούν πάνω στα κοινωνικά ερείπια, το ιδεολογικό υπόβαθρο, για να δικαιολογήσουν συμπεριφορές φασιστικής βίας και λαϊκισμού, με σκοπό να δηλητηριάσουν την κοινωνία, θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την καθολική αποδοκιμασία των εργαζομένων, των συνδικάτων και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού».
Δύο μέρες αργότερα, νέες επιθέσεις καταγράφονται από τη συμμορία, αυτή τη φορά στα νότια προάστια. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι, που επέβαιναν σε τρεις μηχανές (κλασσική περίπτωση τακτικής χρυσαυγιτών) μαχαίρωσαν επί της Βουλιαγμένης δύο Πολωνούς στη κοιλιά ενώ λίγα λεπτά αργότερα ένας Αλβανός μαχαιρώθηκε στο Νέο Κόσμο. Και οι τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με την υγεία ενός εκ των δύο Πολωνών να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Σχόλια

Exit mobile version