Αρχική κοινωνία Διόδια στην Πιερία: Η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί, προ πολλού!

Διόδια στην Πιερία: Η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί, προ πολλού!

Το πρωί της Δευτέρας 27/9 υπάλληλοι της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. προσπάθησαν να κλείσουν τον κόμβο της Λεπτοκαρυάς για να ξεκινήσει η κατασκευή παράπλευρων σταθμών διοδίων. Οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν άμεσα και ανάγκασαν την εταιρεία να αποσύρει τα διαχωριστικά που είχε τοποθετήσει στο οδόστρωμα.

Το βράδυ της Πέμπτης 30/9, την ώρα που οι φορείς της Πιερίας συσκέπτονταν στη Νομαρχία για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν τα σχέδια της εταιρείας – που αντιτίθενται στις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι δεν θα μπουν παράπλευρα διόδια πριν βελτιωθεί το παράπλευρο οδικό δίκτυο- η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. προχωρούσε στην τοποθέτηση τσιμεντένιων τοιχίων, αποκλείοντας τις εισόδους και εξόδους του κόμβου της Λεπτοκαρυάς. Οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν άμεσα και στις 2:30 το ξημέρωμα κατάφεραν να σταματήσουν τα μηχανήματα της εταιρίας. Όμως, λίγα λεπτά αργότερα, αφού αποχώρησαν και οι τελευταίοι πολίτες από τον κόμβο, η εταιρεία άρχισε να ξανατοποθετεί τα τσιμεντένια τοιχία.
Κάτοικοι της περιοχής, μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων κινητοποιήθηκαν και πάλι το επόμενο πρωινό (1/10), ζητώντας εξηγήσεις από την εταιρεία. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι κι αφού κανείς από την εταιρία -ούτε καν η επιβλέπουσα του δημοσίου- εμφανίστηκε να δώσει εξηγήσεις, μηχάνημα του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου απομάκρυνε τις τσιμεντένιες μπάρες και επιδιόρθωσε πρόχειρα τα σημεία του οδοστρώματος όπου έγιναν οι εκσκαφές. Η εισαγγελέας, η οποία κάλεσε στις 2.00 το μεσημέρι σε ακρόαση τους δημάρχους της περιοχής και εκπροσώπους της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., υπό την παρουσία και του διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, ζήτησε να ανασταλούν οι εργασίες μέχρι την επόμενη Τετάρτη, ημέρα της σύσκεψης της Επιτροπής Αγώνα και φορέων της Πιερίας με τον υφυπουργό Γ. Μαγκριώτη. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η νομική εκπρόσωπος της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. κατέθεσε, με πρωτοφανή θρασύτητα, ψευδή στοιχεία συκοφαντώντας τους διαμαρτυρόμενους πολίτες.
Την Τετάρτη 6/10 πραγματοποιήθηκε πανπιερική κινητοποίηση στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς.. Οι πολίτες έχουν μνήμη και δεν αρκούνται πλέον στα αόριστα «θα» των πολιτικών. Εταιρία και κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσουν πραγματικές λύσεις, διότι η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί, προ πολλού!

 

Σχόλια

Exit mobile version