Αρχική πολιτική αριστερά Διεκδικώντας τη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ

Διεκδικώντας τη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ

Αποκαλυπτικός στη ΔΕΘ ο κ. Κουβέλης.

Την «ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας» πρότεινε από τη ΔΕΘ ο Φ. Κουβέλης καθώς διακρίνει ένα «μεγάλο πολιτικό κενό» που προκύπτει από τη μετακίνηση «του ΠΑΣΟΚ σε θέσεις οικονομικού φιλελευθερισμού» και «των άλλων δυνάμεων της Αριστεράς σε παλαιοκομμουνιστικές και αντιευρωπαϊκές θέσεις». Ωστόσο, ο αντιπολιτευτικός του λόγος απέναντι στην «φιλελεύθερη» κυβέρνηση είναι πιο ήπιος ακόμη και από τη δημόσια κριτική που ασκούν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
«Τούτη την ώρα, εμείς δε ζητάμε εκλογές. Αλλά αυτό που ζητάμε είναι η αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής» ήταν η απάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς σε σχετική ερώτηση, λίγες ημέρες μετά την περίφημη «δέσμευση» του πρωθυπουργού για «έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια».
Εξάλλου, στην συνέντευξη Τύπου ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι «από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε υπέρ της αξιοποίησης της  ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου»… «ιδίως στις σημερινές δραματικές συνθήκες». Πρόκειται για μια θέση που ταυτίζεται περισσότερο με το ΠΑΣΟΚ του «οικονομικού φιλελευθερισμού» και λιγότερο με το σοσιαλιστικό.
Ο πρόεδρος της ΔΗΑΡΙ επέμεινε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κόμματός του. Σε μια περίοδο που η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη έχουν απονομιμοποιηθεί όσο ποτέ στη λαϊκή συνείδηση, το ΔΝΤ εμφανίζεται ως μετριοπαθής διεθνής οργανισμός μπροστά στις απαιτήσεις την ΕΚΤ και των κέντρων εξουσίας της ευρωπαϊκής κοινότητας από τη χώρα μας, η Δημοκρατική Αριστερά και ο Φώτης Κουβέλης επιμένουν στην «επί της ουσίας οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης».
«Ούτε ο Συνασπισμός, πολύ δε περισσότερο ούτε ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρίνονται στα κριτήρια τα οποία θέσαμε», δήλωσε ο κ. Κουβέλης για το κόμμα από το οποίο προέρχεται αποδίδοντάς του «έντονο αντιευρωπαϊκό προσανατολισμό» και «μια γενική και αόριστη αντιμνημονιακή αναφορά».
Σε ερώτηση εάν το κόμμα του θα συμμετείχε σε μία ενδεχόμενη συγκυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης απέφυγε να απαντήσει ευθέως, εκτιμώντας ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο το «αμέσως προσεχές διάστημα», ενώ αρνήθηκε ότι θα συμμετείχε σε μία ανασχηματισμένη κυβέρνηση Παπανδρέου.

Διαμαρτυρία αγανακτισμένων
Με το σύνθημα «έξω απ’ τη Θεσσαλονίκη του ΠΑΣΟΚ το δεκανίκι» ομάδα αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου αποδοκίμασε τα μέλη της ΔΗΑΡΙ που δειπνούσαν σε ταβέρνα της πλατείας Ναυαρίνου, χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του κόμματος «φερέφωνο του ΠΑΣΟΚ με προοδευτικό πρόσωπο». Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «ο Κουβέλης την κοπάνησε σε χρόνο ρεκόρ, πριν ακόμα προλάβουμε να ανοίξουμε το πανό. Οι συνεργάτες του αρχικά φάνηκε να διασκεδάζουν με τα συνθήματα, όταν όμως άκουσαν το “έξω απ’ τη Θεσσαλονίκη, του ΠΑΣΟΚ το δεκανίκι” πετάχτηκαν όρθιοι, διαρρηγνύοντας θεατρικά τα ιμάτιά τους». «Όταν συνέβη το γεγονός, ο Φώτης Κουβέλης είχε ήδη μετακινηθεί προς την ΕΡΤ3 λόγω συνέντευξης και επέστρεψε αμέσως μετά τη λήξη της στο χώρο. Η επιχειρούμενη προσπάθεια να παρουσιάσουν ότι “ο Κουβέλης την κοπάνησε σε χρόνο ρεκόρ” είναι αποτέλεσμα μυαλών που κατασκευάζουν μύθους για να αισθάνονται ότι πράττουν κατορθώματα. Η ψυχραιμία που επέδειξαν τα μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ απέτρεψε τα επεισόδια», σημειώνει με δελτίο Τύπου η Πολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης της ΔΗΑΡΙ.

Γιώργος Κρατημένος

 

Σχόλια

Exit mobile version