Αρχική κοινωνία εργασία Διαρκείς κινητοποιήσεις σε Vodafone και Wind

Διαρκείς κινητοποιήσεις σε Vodafone και Wind

Την ημέρα που οι εργαζόμενοι σε Vodafone και Wind αποφάσισαν να ξεκινήσουν νέα σειρά κλιμακούμενων κινητοποιήσεων ενάντια στη νέα εταιρία – υβρίδιο που κυοφορείται με δικαιολογία την κοινή χρήση δικτύου από τους δύο επιχειρήσεις, επέλεξε και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς να συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Group, V. Colao.

Το σωματείο των εργαζομένων, καταγγέλλοντας την επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής και μιλώντας για προσπάθεια εκφοβισμού τους, δηλώνει ανυποχώρητο, επισημαίνοντας πως «τίποτε καλό δεν έχουν να περιμένουν από αυτές τις υποκριτικές συναντήσεις ούτε οι εργαζόμενοι στις δύο εταιρίες ούτε και κανένας άλλος εργαζόμενος, νέος, συνταξιούχος, τα θύματα της κρίσης τους».

Οι εργαζόμενοι στις δύο εταιρίες έχουν ξεκινήσει από τις 18/9 καθημερινές στάσεις εργασίας και νέες 24ωρες απεργίες. Λένε «όχι» στη δημιουργία ενιαίας εταιρίας – εργολαβίας, που – όπως καταγγέλλουν – στοχεύει αποκλειστικά «στο να διαιρέσει τους εργαζόμενους, να διαλύσει τις συλλογικές συμβάσεις και τα επιχειρησιακά σωματεία στις δύο εταιρίες, να φέρει απολύσεις και μειώσεις μισθών».

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στο σωματείο της Vodafone, «καταγγέλλουμε τη συνάντηση του Colao με τον πρωθυπουργό, και την αντίστοιχη που είχε το καλοκαίρι με τους διευθύνοντες συμβούλους και των δύο εταιριών, που μόνο σκοπό είχαν να προσφέρουν στήριξη στο success story της κυβέρνησης και να διασφαλίσουν την πολιτική υποστήριξη στις σκληρές αντεργατικές πρακτικές των Διοικήσεων, προκειμένου να διασώσουν τα κέρδη τους στις πλάτες των εργαζομένων: απολύσεις και προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου (στην πραγματικότητα εξωθήσεις σε παραίτηση συναδέλφων), υπενοικίαση εργαζομένων με μνημονιακούς μισθούς των 300 ευρώ, εντατικοποίηση της εργασίας».

Σχόλια

Exit mobile version