Αρχική κοινωνία Διήμερο δράσεων για το Ελληνικό

Διήμερο δράσεων για το Ελληνικό

Μέγιστο σκάνδαλο Ο διαγωνισμός με έναν μόνο διαγωνιζόμενο

Πολίτες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας, δεκάδες επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς και πολιτικά κόμματα αντιδρούν στο ξεπούλημα του Ελληνικού και οργανώνουν ένα διήμερο δράσεων με γενικό τίτλο Ελληνικό: Η τύχη του στα χέρια μας, την Κυριακή και τη Δευτέρα 16-17 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας (είσοδος από Λ. Ποσειδώνος). Όπως καταγγέλλουν χαρακτηριστικά, στο Ελληνικό ετοιμάζεται ένα τεράστιο σκάνδαλο εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται ένα βήμα πριν -ουσιαστικά- να χαρίσουν τα 6.240 στρέμματα του Ελληνικού και της Παραλίας του Αγίου Κοσμά (την καλύτερη έκταση της Μεσογείου) στον μοναδικό τελικά διεκδικητή, τη Lamda Development του Ομίλου Λάτση, για να τη μετατρέψει σε έναν θύλακα τζόγου, τσιμέντου και πλούτου, για τους λίγους.
Η τοπική κοινωνία υποστηρίζει και τεκμηριώνει ότι το δημόσιο συμφέρον και η ανάπτυξη εξυπηρετούνται με τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου υψηλού πρασίνου, με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού, έρευνας και κοινωνικών εξυπηρετήσεων.
Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, λαϊκό αγώνα δρόμου, ποδηλατάδα, ποδόσφαιρο και μπάσκετ σωματείων, ποδόσφαιρο και μπάσκετ παλαιμάχων, χορό, θέατρο και μουσική, ζωγραφική για παιδιά και μεγάλους, προβολή κινηματογραφικών ταινιών-ντοκιμαντέρ, μαθητικό φόρουμ με θέμα Πώς θα θέλαμε να διαμορφωθεί ο χώρος του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και γιατί, καθώς και κεντρική συζήτηση με θέμα Εξελίξεις και θέσεις για το Ελληνικό.
Για τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί αθλητικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις, μαθητικός αγώνας δρόμου, τουρνουά πινγκ-πονγκ, σκάκι, ζωγραφική, παραστάσεις Καραγκιόζη, μαθητικό φόρουμ και συναυλία με σχολικά συγκροτήματα, αν και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσπαθούν να δημιουργήσουν προσκόμματα απαγορεύοντας, όπως καταγγέλλεται, στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου, στο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας θα φιλοξενηθούν περίπτερα συλλογικοτήτων και φορέων, προβολή φωτογραφιών από τους χώρους του Αεροδρομίου από το Εργαστήρι Φωτογραφίας Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, παιδότοπος με φουσκωτά και εργαστήρι ζωγραφικής και κατασκευών για παιδιά, έκθεση ζωγραφικής μαθητών και έκθεση βιβλίου.

* Για σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στην οδό Κολοκοτρώνη και Σταδίου, στο Σύνταγμα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, την οποία συνδιοργανώνουν η Ομάδα EncounterAthens, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και η Αλληλεγγύη για Όλους.

Ζ.Ρ.

Σχόλια

Exit mobile version