Αρχική πολιτική αριστερά Δημόσια συζήτηση της ΠΑΣΑ

Δημόσια συζήτηση της ΠΑΣΑ

Η Πρωτοβουλία για την Αντισυστημική Αριστερά – ΠΑΣΑ το Σάββατο 2/10 και ώρα 15:30 στην ΑΣΟΕΕ, στο αμφιθέατρο Δεριγνύ, θα πραγματοποιήσει ανοιχτή και δημόσια συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην αριστερά και η ΠΑΣΑ».

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, όταν δημιουργήθηκε η ΠΑΣΑ «συνάντησε» μια αριστερά που, παρά την υποβόσκουσα κρίση της, είχε ακόμη ζωντανή την ελπίδα από το πολλά, έως τις αρχές του 2009, υποσχόμενο πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ και της ενότητας της πολυδιασπασμένης αριστεράς.
Σήμερα ζούμε πλέον την εποχή του ΔΝΤ και της τρόικας και της πρωτοφανούς επίθεσης του κεφαλαίου στην κοινωνία και τους εργαζόμενους. Το πολιτικό Σύστημα έτσι όπως το ξέραμε από την μεταπολίτευση, «πνιγμένο» στην πλήρη αναξιοπιστία του, συνθλίβεται και καταρρέει. Η «πολιτική» αριστερά, ανεπαρκής από κάθε άποψη να διαχειριστεί την σημερινή πραγματικότητα, απογοητεύει και αποστρατεύει όλο και περισσότερους. Επίσης όλα δείχνουν ότι αναμένονται διαδικασίες, ανακατατάξεις και επαναπροσδιορισμοί στους κόλπους της. Η ΠΑΣΑ προσπάθησε να συμβάλλει στο «μπόλιασμα» της ριζοσπαστικής αριστεράς με αμεσοδημοκρατική κουλτούρα στη λειτουργία και δράση της. Για πολλούς λόγους δεν τα κατάφερε. Ορισμένες φορές και με ευθύνη της. Παρόλα αυτά η αμεσοδημοκρατική κουλτούρα στη λειτουργία και δράση της αριστεράς, απέναντι στους «μηχανισμούς» και το «παραγοντιλίκι» εξακολουθούν να αποτελούν και σήμερα ζητούμενο.
Σας καλούμε λοιπόν, και ιδιαίτερα όλους όσοι κατά καιρούς ενεργοποιήθηκαν στη ΠΑΣΑ αλλά για διάφορους λόγους αποχώρησαν, αλλά και κάθε άλλο σύντροφο που παρακολούθησε την πορεία της ΠΑΣΑ, να συζητήσουμε από «καρδιάς» για όλα όσα μπορούν να δημιουργήσουν μια αριστερά που θα συγκινεί και «θ’ ανασταίνει», θα δίνει ελπίδα και προσδοκίες.
Γιατί η Αριστερά πρέπει να είναι «η ουμανιστική αφέλεια, το ανεφάρμοστο και ποιητικό, το όνειρο των ανθρώπων που δεν ενδίδουν κι όχι αυτών που επαγγέλλονται ή εξαγγέλλουν».

 

Σχόλια

Exit mobile version