Αρχική κοινωνία Δημήτρης Σπυράκος, γ.γ. Καταναλωτή: “Προσοχή στο internet”

Δημήτρης Σπυράκος, γ.γ. Καταναλωτή: “Προσοχή στο internet”

Την προσοχή στους καταναλωτές κατά την πώληση αντικειμένων από πολύτιμα μέταλλα μέσω διαδικτύου εφιστά ο γενικός γραμματέας καταναλωτή.

Με ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο τηλέφωνο 1520 για να ενημερώνονται για το αν η επιχείρηση, στην οποία επιθυμούν να απευθυνθούν, είναι καταγεγραμμένη στο μητρώο προμηθευτών που συνάπτουν συμβάσεις από απόσταση, όπως είναι υποχρεωμένη από το νόμο και το οποίο τηρείται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.
Επίσης, να ερευνούν εάν στην ιστοσελίδα αναφέρονται η επωνυμία, η διεύθυνση και σταθερό τηλέφωνο επικοινωνίας με την επιχείρηση (όταν υπάρχει ως σημείο επαφής μόνο αριθμός κινητού τηλεφώνου να είναι επιφυλακτικοί). Ακόμα, να επικοινωνούν πρώτα τηλεφωνικά ή και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την επιχείρηση για να εκτιμήσουν κατά το δυνατόν τη σοβαρότητά της, ενώ πριν τη συναλλαγή να ενημερώνονται για τους ακριβείς όρους και τις προϋποθέσεις που χρησιμοποιεί η επιχείρηση κατά την αγορά των πολύτιμων αντικειμένων.
Τέλος, να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με το ν.2251/94 «Προστασία καταναλωτών», σε περίπτωση που οι καταναλωτές αλλάξουν γνώμη και θέλουν να ανακτήσουν τα αντικείμενά τους έχουν δικαίωμα υπαναχώρησης και ματαίωσης της συναλλαγής εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του χρηματικού ποσού συναλλαγής.

 

Σχόλια

Exit mobile version