Αρχική διεθνή Δηλώσεις Ισραηλινών που δεν χρειάζονται σχόλια

Δηλώσεις Ισραηλινών που δεν χρειάζονται σχόλια

Τι έχουν πει τις τελευταίες μέρες Iσραηλινοί πολιτικοί και αξιωματούχοι εναντίον προσφύγων και μεταναστών, ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισραηλινών αλληλέγγυων σε Παλαιστίνιους.

  «Όλοι οι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να φυλακιστούν και να μεταφερθούν σε στρατόπεδα που κατασκευάζουμε. Υπάρχουν βουλευτές της Κνεσέτ από την Αριστερά που μιλούν απαίσια για τους «χαρεντίμ» (υπερ-ορθόδοξους Εβραίους) και τους εποίκους. Αυτό είναι πρόκληση και ακραίο μίσος για τον εαυτό τους. Ευχαρίστως θα μετέφεραν τους υπερ-ορθόδοξους και τους εποίκους (ΣτΜ: εννοεί από τους παράνομους εποικισμούς) και θα κρατούσαν εδώ τους παρεισφρήσαντες. Θέλω να πω στις οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι οι περισσότεροι δεν είναι πρόσφυγες, ήρθαν εδώ να ψάξουν για δουλειά»· (οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναγκάζουν Ισραηλινούς να) «απασχολήσουν παρανόμως, παρεισφρήσαντες». «Θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους και των πολιτών του και θα πρέπει να κλειστούν μέσα. Αυτοί οι υποκριτές (ΣτΜ: οι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βοηθούν ξένους μετανάστες) θα τους φυλάκιζα όλους για υποκίνηση και επειδή στρέφουν Εβραίους εναντίον Εβραίων».
– Γιούλια Σαμάλοβ Μπέρκοβιτς, βουλευτής του θεωρούμενου στο Ισραήλ ως κεντρώου» κόμματος Καντίμα, για το ζήτημα των μεταναστών, μετά το πογκρόμ κατά Αφρικανών μεταναστών και προσφύγων στο Τελ Αβίβ.

«Καρκίνος για την κοινωνία μας»
– Μίρι Ρεγκέβ, βουλευτής του δεξιού κόμματος Λικούντ, για τους μετανάστες και πρόσφυγες.

«Ο οποιοσδήποτε διεισδύσει στα σύνορα του Ισραήλ θα πρέπει να πυροβοληθεί, είτε Σουηδός τουρίστας, είτε Σουδανός από την Ερυθραία, είτε Ερυθραίοι από το Σουδάν, είτε Ασιάτες από το Σινά. Όποιος ακουμπήσει το σύνορο του Ισραήλ…πυροβολημένος!».
– Αριέχ Ελντάντ, βουλευτής του κόμματος Εθνικής Ενότητας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο φράχτη στα σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου.

«Είναι δυνατόν να βρεθούν τα ονόματα των Ισραηλινών… Θα πρέπει να προσπαθήσετε να χτυπήσετε τα μαλακά υπογάστριά τους, να δημοσιεύσετε τις φωτογραφίες τους, ίσως αυτό θα προκαλέσει ντροπή στους φίλους τους στο Ισραήλ και στην οικογένειά τους, ελπίζοντας ότι οι ντόπιοι ακτιβιστές θα καταλάβουν ότι ίσως στην πραγματικότητα δουλεύουν για τη Μοσάντ. […] Η δραστηριότητα αυτών των ακτιβιστών εναντίον του κράτους είναι, κατά την εκτίμησή μου, όχι απαραιτήτως ιδεολογική, αλλά εδράζεται σε ψυχολογικούς λόγους (γενική απογοήτευση για τους γονείς ή προβλήματα σεξουαλικής ταυτότητας) ή την ανάγκη να αποκτήσουν άδεια παραμονής σε μια από τις χώρες της Ευρώπης».
– Νούριτ Τινάρι-Μοντάι, αναπληρώτρια πρεσβευτής και σύζυγος του πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ιρλανδία, για τους Ισραηλινούς στο εξωτερικό που στέκονται αλληλέγγυοι στους Παλαιστίνιους. Τα έγραψε σε υπόμνημα προς το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αποκάλυψε το ισραηλινό Κανάλι 10.

Σύλλογος Ιντιφάντα
https://intifadagr.wordpress.com

 

Σχόλια

Exit mobile version