Αρχική πολιτική Δεύτερος Γύρος Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Δεύτερος Γύρος Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων: Νίκη για την Αθήνα τώρα!

 

Ανοιχτή επιστολή του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη:

Χαιρετίζουμε τους πολίτες που ψήφισαν στις 18 Μαΐου για μια μεγάλη αλλαγή στην Αθήνα και έφεραν την Ανοιχτή Πόλη στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Απευθυνόμαστε και σε αυτούς που επέλεξαν διαφορετικά ή δεν συμμετείχαν καθόλου. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες αυτής της πόλης. Ελάτε μαζί μας! Για να κλείσουμε έναν κύκλο χαμένων δεκαετιών όπου η πόλη αφέθηκε στην εγκατάλειψη και παραδόθηκε ανοχύρωτη στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Για να προσπεράσουμε μια δημαρχία ανύπαρκτη σε έργο, σιωπηλή απέναντι στην κοινωνική αδικία και υποταγμένη στις κυβερνήσεις του Μνημονίου, τις πιο αδίστακτες που είδε ποτέ ο τόπος.

Τώρα είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε αυτή την πόλη. Ελάτε μαζί μας για να κάνουμε την Αθήνα της φτώχειας και των αποκλεισμών, πόλη της αλληλεγγύης.Ελάτε μαζί μας για να κάνουμε την Αθήνα του τσιμέντου και της βιτρίνας, πόλη με πραγματική ποιότητα ζωής για όλους. Ελάτε μαζί μας για να κάνουμε την Αθήνα της αποξένωσης και των ερειπωμένων χώρων, πόλη του πολιτισμού και την καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ελάτε μαζί μας για να κάνουμε την Αθήνα της ανεργίας και της ανασφάλειας, πόλη που θωρακίζεται ενάντια στην κρίση. Ελάτε μαζί μας για να κάνουμε την Αθήνα που διοικείται μέσα από κλειστά γραφεία, πόλη της συμμετοχής και της δημοκρατίας.

Για μια ακόμα φορά σας υπόσχονται την Αθήνα που ήδη ξέρετε. Σας καλούμε να ψηφίσετε για την Αθήνα που θέλετε.

Στις 18 Μαΐου έγινε το πρώτο βήμα. Στις 25 Μαΐου μπορούμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Για να βάλουμε τις ανθρώπινες ανάγκες πάνω από τα συμφέροντα των λίγων. Για να δώσουμε ξανά χρώμα και ζωντάνια στις υποβαθμισμένες γειτονιές.

Για να έχουν δικαίωμα στην πόλη οι πεζοί, το ποδήλατο, τα άτομα με αναπηρία. Για να υπερασπιστούμε όλοι μαζί την κοινωνική συνοχή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Απέχουμε μόνο ένα βήμα. Ας το κάνουμε όλοι και όλες μαζί. Στις 25 Μαΐου, όλα μπορούν να αλλάξουν. Είναι στο χέρι μας.

Νίκη για την Αθήνα τώρα.

 

Ρένα Δούρου, υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής: Αφετηρία για μια νέα ρότα

 

Λίγα μόλις 24ωρα μας χωρίζουν από μια ιστορική στιγμή. Τη στιγμή που οι πολίτες της Αττικής θα γράψουν μια νέα σελίδα στην ιστορία της Αττικής. Μια σελίδα αντάξια της Ιστορίας, του Πολιτισμού και των παραδόσεων της Αττικής. Μια νέα σελίδα που θα σηματοδοτήσει, παράλληλα, το τέλος ενός συστήματος εξουσίας των κολλητών. Ενός συστήματος εξουσίας κατά του πολίτη και του περιβάλλοντος.

Μαζί με τη Δύναμη Ζωής μπορούμε να χαλάσουμε τα σχέδια του σαμαροβενιζελισμού και του εκλεκτού του στην Αττική, του απερχόμενου περιφερειάρχη. Για να γίνει η Αττική αφετηρία για μια νέα ρότα. Να γίνει προπύργιο για την προστασία των κοινωνικά πιο αδύναμων. Να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από τις καταστροφικές πολιτικές του Μνημονίου.

Γιατί ήλθε πια η ώρα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Για μια Αττική με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, ανθρωπιά.

Γιατί αυτά είναι τα δικά μας 3 «άλφα». Για να στείλουν οι πολίτες ένα καθαρό μήνυμα ανατροπής και ελπίδας.

Στις 25 γκρεμίζουμε. Και στην 26 πιάνουμε δουλειά.

Όλοι μαζί. Γιατί από το αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς. Από την Πεντέλη ώς την Ελευσίνα. Από τα Κύθηρα ώς το Περιστέρι. Γράφουμε Ιστορία. Κλείνουμε την πόρτα στους συνδαιτυμόνες του κ. Φούχτελ και ανοίγουμε το δρόμο στο αύριο με κοινωνική δικαιοσύνη και Δημοκρατία.

Με τη Δύναμη Ζωής. Με τη δύναμη των πολιτών!

 

Οδυσσέας Βουδούρης, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Την Κυριακή τελειώνει το Σύστημα Τατούλη-Φούχτελ

 

Απογυμνωμένο και ιλαρό αποκαλύπτεται και καταρρέει το Σύστημα Τατούλη-Φούχτελ στην Πελοπόννησο. Αυτό το μοναδικό στην Ελλάδα μείγμα ακραίου νεοφιλελευθερισμού, αδιαφάνειας και αυταρχισμού. Ένα σύστημα που αποσκοπεί να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, με μισθούς Μπανγκλαντές, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και χωρίς κοινωνικό κράτος. Ένα σύστημα όπου η οικογενειοκρατία και η πελατειακή συναλλαγή αποτελούν καθεστώς.

Ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί τη σπουδή του απερχόμενου περιφερειάρχη και της κυβέρνησης να ξεπουλήσουν τις ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Πανελλαδικής εμβέλειας θέματα έχουν γίνει η ιδιωτικοποίηση των νερών της Πελοποννήσου, επίγειων και υπόγειων, το ξεπούλημα των αεροδρομίων Καλαμάτας και Τρίπολης καθώς και κάθε δημόσιας περιουσίας.

Πάνω απ΄ όλα όμως, σε νέο εθνικό θέμα σχολιασμού έχουν εξελιχθεί οι οικογενειακές κατασκευαστικές επιχειρήσεις Τατούλη, που τα τελευταία χρόνια έγιναν… leaders στα δημόσια έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Άναυδοι οι πολίτες παρακολουθούν το σίριαλ των «Έργων Τατούλη» που, όπως ισχυρίζεται ο απερχόμενος περιφερειάρχης, «εγγυώνται το μέλλον», εννοώντας μάλλον εκείνο του αδερφού και των παιδιών του, ιδιοκτήτες των κατασκευαστικών επιχειρήσεων που τροφοδοτεί με δημόσια έργα ο οικογενειάρχης. Το σίριαλ έγινε ακόμα και αντικείμενο σάτιρας του Λάκη Λαζόπουλου.

Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ αυτό το έγραψε πριν δυο μέρες η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, που απέρριψε τη σκανδαλώδη σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ για τη «διαχείριση» των απορριμμάτων». Η απόρριψη αυτή ήταν προδιαγραμμένη εδώ και μήνες, όπως το είχαμε προαναγγείλει, αλλά τόσο η περιφέρεια, όσο και η κυβέρνηση, προσπαθούσαν να το κρατήσουν μυστικό, μέχρι να περάσουν τον κάβο των εκλογών.Η ψήφος μας την Κυριακή θα βάλει τέλος σε μια σκοτεινή περίοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την Κυριακή, οι πολίτες της Πελοποννήσου θα εμπιστευθούν την μεγάλη αριστερή, δημοκρατική συμμαχία που θα φέρει την αλλαγή, που με την Πελοπόννησο Πρώτα θα οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης για τους κατοίκους, της διαφάνειας και της αλληλεγγύης.

 

Βαγγέλης Αποστόλου, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: Κάντε πράξη τα όνειρά σας…

 

Το εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής ήταν ένα καμπανάκι για το δημοκρατικό και προοδευτικό κίνημα στη Στερεά Ελλάδα. Εμείς δώσαμε την εκλογική μάχη λέγοντας αλήθειες και μόνο αλήθειες. Όπως κάναμε στους καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της χώρας και της περιφέρειάς μας, όταν άλλοι ψήφιζαν μνημόνια ή απουσίαζαν. Μετά τη Κυριακή ξεκινήσαμε μια ακόμη δύσκολη μάχη που θέλουμε να την δώσουμε μαζί με τους δημοκρατικούς πολίτες της Ρούμελης.

Η δήθεν «ανεξαρτησία» που κρύβει πολιτικά τζάκια, ολιγαρχικά συμφέροντα, υπόγειες διασυνδέσεις και μνημονιακές επιλογές δεν μπορεί να δώσει λύσεις στην κοινωνία της Ρούμελης. Γνωρίζουμε την πολιτική και τις επιδιώξεις της παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη. Είναι η παράταξη που στηρίζει τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και στηρίζεται από αυτούς. Δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα. Θέλουν να χειραγωγήσουν τους δοκιμαζόμενους πολίτες, να εξωραΐσουν μια χρεοκοπημένη διακυβέρνηση, να κάνουν τα ίδια και χειρότερα.

Το λέμε ξεκάθαρα: Χρειαζόμαστε ανατροπή και στην Περιφέρεια, όπως χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση και βέβαια και μια νέα Ευρώπη. Μόνο αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την συνολική ανασυγκρότηση της κοινωνίας και της οικονομίας.

Οι πολίτες, στις 25 του Μάη, έχουν μια ακόμη ευκαιρία. Τους καλούμε να κάνουν πράξη τα όνειρά τους και να ψηφίσουν το συνδυασμό μας. Για να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, να βάλουμε την περιφέρεια σε μια νέα τροχιά κοινωνικής ανάπτυξης.

 

Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ελλάδας: Να ολοκληρωθεί η δημοκρατική ανατροπή

 

Οι πολίτες των Ιόνιων Νησιών, με την ψήφο τους, έστειλαν την ΑΝΑΣΑ στο δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών, με μια μεγάλη αύξηση της δύναμής της.

Ήταν μια μεγάλη νίκη της ΑΝΑΣΑ, ένα προμήνυμα νίκης του λαού των Ιονίων. Η νίκη αυτή θα ολοκληρωθεί και θα κατοχυρωθεί με το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής.

Προχωράμε με αισιοδοξία στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Καλούμε όλους/ες ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις 18 Μαΐου να μας στηρίξουν ώστε να ολοκληρωθεί η δημοκρατική ανατροπή στα Ιόνια. Οι πολίτες των Ιονίων καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο διαμετρικά αντίθετες πολιτικές. Και θα επιλέξουν ΑΝΑΣΑ! Θ’ αφήσουν πίσω τους εκφραστές των μνημονίων και του «Καλλικράτη», τους εκτελεστές των εντολών της Μέρκελ και του Φούχτελ, τους αιρετούς του μηδενικού έργου, τους διοικούντες που υποβάθμισαν και απαξίωσαν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Στη νέα εποχή, ως Διοίκηση πλέον της Περιφέρειας Ιονίων, δεσμευόμαστε να πορευτούμε με σεβασμό στη λαϊκή θέληση, τις συμμετοχικές διαδικασίες, τη δημοκρατία, για να αλλάξουμε ριζικά το τοπίο στην Περιφέρειά μας. Για να αντισταθούμε στις καταστροφικές και βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές. Για να αλλάξουμε, να αναζωογονήσουμε τον τόπο μας. Μια νέα σελίδα ανοίγει για την Περιφέρεια των Ιόνιων Νησιών. Με τους πολίτες πρωταγωνιστές.

 

Σχόλια

Exit mobile version