Αρχική πολιτική Δεν μας τρομάζετε – Μας ξεσηκώνετε

Δεν μας τρομάζετε – Μας ξεσηκώνετε

Το 48ωρο της αντίστασης δεν τελείωσε, είμαστε πάλι όλοι εδώ. πό την πρώτη στιγμή οι προθέσεις τους φάνηκαν. Ενώ μέσα στη Βουλή ψήφιζαν το Μσοπρόθεσμο, στα μπλόκα, την πλατεία και στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, η κυβέρνηση έβαλε σε εφαρμογή το οργανωμένο σχέδιο της: να διαλύσει τη μαζικότητα ενός ανυποχώρητου εδώ και 40 μέρες κινήματος, να εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος.

Ανεπιτυχώς όμως. Επέλεξαν απροκάλυπτα και αναίτια τόνους χημικά, πογκρόμ, ξύλο, συλλήψεις, με σκοπό την κατάργηση της ελεύθερης έκφρασης και της διαδήλωσης, την κάμψη του ηθικού μας. Και πάλι ανεπιτυχώς. Αποτέλεσμα αυτής της δολοφονικής συμπεριφοράς των δυνάμεων καταστολής ήταν πάνω από 600 άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμούς στο κεφάλι, τα οποία περιέθαλψαν ο σταθμός Α’ Βοηθειών της πλατείας, ο έτερος σταθμός στο μετρό, καθώς και το Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Για τον όγκο και την επικινδυνότητα-τοξικότητα των ασφυξιογόνων που έκανε χρήση η Αστυνομία, έχουν βγάλει ήδη ανακοινώσεις η Διεθνής Αμνηστία, η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρία, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας, η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ενώ δεκάδες είναι τα μηνύματα και οι δράσεις αλληλεγγύης στο εξωτερικό, με εμβληματικότερο παράδειγμα την ταυτόχρονη διαδήλωση στη Μαδρίτη.
Στην προσπάθεια ισοπέδωσης της πλατείας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, είχαμε καταστροφές σε τραπέζια, καρέκλες, τέντες, πανό, κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα, ακόμη και τα τρόφιμα είναι πλέον άχρηστα ποτισμένα με χημικά.
Αν και η πλατεία ήταν πνιγμένη στα χημικά και στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι εντολοδόχοι της «δημοκρατίας του Μνημονίου», στις 3 τα ξημερώματα ξαναγέμισε κόσμο.
Η πορεία των συνελεύσεων Μοναστηρακίου, Θησείου, Κεραμεικού και Ακρόπολης, ενωμένη έφτασε στην πλατεία πανηγυρικά, όπου και άρχισε αμέσως ο καθαρισμός της και όπως βλέπουμε σήμερα είναι όλα στη θέση τους.
Και εμείς είμαστε ακόμα εδώ. Η ομάδα επικοινωνίας, η ομάδα Multimedia και στο Media center δούλεψε για την άμεση συλλογή και διάδοση της πληροφορίας, με αποτέλεσμα τα κανάλια και όλα τα μέσα να βγαίνουν σήμερα με δικό μας υλικό.
Ως ομάδα να ευχαριστήσουμε όσους ήταν στη μικροφωνική όλο το 48ωρο για το αναντικατάστατο έργο τους.
Όλα αυτά όμως δεν θα υπήρχαν, αν εκτός από αγανακτισμένοι δεν ήμασταν και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, να υπερασπίσουμε τη δημοκρατία που αναγεννήθηκε αυτές τις υπέροχες μέρες υπέρβασης στην πλατεία Συντάγματος και στις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές.
Είπαμε και το ξαναλέμε:
• Ή εμείς ή αυτοί.
• Δεν μας τρομάζετε – Μας ξεσηκώνετε.
• Είναι 155 – Είμαστε εκατομμύρια.
To Media center
της Συνέλευσης
της Πλατείας Συντάγματος

 

Σχόλια

Exit mobile version