Αρχική κοινωνία Δίκες εις βάρος μαθητών στα Χανιά

Δίκες εις βάρος μαθητών στα Χανιά

Με την κατηγορία της διατάραξης κοινωνικής ειρήνης καλούνται σε προκαταρκτική εξέταση έξι πολίτες των Χανίων, μεταξύ αυτών και τρεις μαθητές, για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν τον περασμένο Οκτώβρη κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης.

Η παρέλαση τότε, είχε στιγματιστεί από τη λυσσώδη αντίδραση της αστυνομίας όταν περισσότεροι από 500 μαθητές θέλησαν να πορευτούν μετά το τέλος της παρέλασης διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των κονδυλίων για την παιδεία, για την περικοπή της ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία αλλά και για την παραπομπή συμμαθητών τους στη Λάρισα με βάση τον τρομονόμο για τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008.
Για την ένταση που ακολούθησε ο πταισματοδίκης Χανίων καλεί την ερχόμενη Τετάρτη, 29/6, σε απολογία τρεις μαθητές, ένας πανεπιστημιακός και ένας δάσκαλος μέλος της ΕΛΜΕ Χανίων, με βάση στοιχεία που συλλέχθηκαν από βίντεο και φωτογραφίες εκείνης της ημέρας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην επόμενη εθνική εορτή, στις 25 Μαρτίου, μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, πορεύτηκαν στον κεντρικό δρόμο των Χανίων μέλη της Χρυσής Αυγής, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την Αστυνομία.
Μ.Δ.

 

Σχόλια

Exit mobile version