Αρχική κοινωνία Δήμος Καρδίτσας: Πόλη της Αλληλεγγύης

Δήμος Καρδίτσας: Πόλη της Αλληλεγγύης

Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στον συνδυασμό είναι κατά κανόνα νέοι. Άνδρες και γυναίκες, αγρότες, οικοδόμοι, σπουδαστές εκπαιδευτικοί επιστήμονες και άνεργοι, όλοι με ανιδιοτελή παρουσία στα κοινωνικά πράγματα. Η κίνηση ιδρύθηκε με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας με τη συμμετοχή μελών του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων Πράσινων και ανένταχτων κοινωνικών αγωνιστών. Η ελπιδοφόρα αυτή συνεργασία αποτελεί την πρώτη επιτυχία του συνδυασμού.

Στις συνελεύσεις-συναντήσεις-συζητήσεις καλέστηκαν και συμμετείχαν πολλοί. Καθώς ο αγώνας μπροστά στα νέα δεδομένα που έθετε ο Καλλικράτης και το Μνημόνιο κορυφώνονταν, συμμετείχαν ακόμα περισσότεροι.
Στην καταληκτική συνέλευση όπου κληθήκαμε να επικυρώσουμε την ιδρυτική μας διακήρυξη, το πρόγραμμά μας, το όνομα και να εκλέξουμε τον υποψήφιο δήμαρχο, κάποιοι που δήλωσαν υποψήφιοι δεν προσήλθαν γιατί είχαν στο νου τους τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ.
Η σιωπή τους μέχρι να δοθεί το χρίσμα στον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ ,αλλά και η συνεργασία τους με αντιδημάρχους της απερχομένης δημοτικής αρχής και με εν ενεργεία δήμαρχο Καποδιστριακού δήμου ,το επιβεβαιώνει.
Και δεν πρόκειται για συνεργασία με ανθρώπους που μάχονται το Μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά για ανθρώπους που οι ίδιοι δηλώνουν ότι διαφώνησαν με τις διαδικασίες που το κόμμα τους επέλεξε τον υποψήφιό του.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καρδίτσας είναι το οικονομικό, το κυκλοφοριακό και η καθαριότητα. Η χαμηλή διοικητική ικανότητα της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου έθεσαν την Καρδίτσα στο περιθώριο των εξελίξεων. Δεν διεκδικήθηκαν πόροι. Δεν υπάρχει ούτε μια ολοκληρωμένη μελέτη ως παρακαταθήκη. Ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του δήμου είναι ανύπαρκτος. Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει λύση για την ανατροπή αυτής της αρνητικής πορείας. Προτείνουμε μια οικονομική πολιτική χαμηλού κόστους με προτεραιότητα τις άμεσες κοινωνικές ανάγκες, το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα, το δημόσιο χώρο. Στόχος μας είναι η αποκάλυψη του στραγγαλισμού της αυτοδιοίκησης, η κοινωνική συνοχή, οι αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες. Προτείνουμε απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη, κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και βέβαια καμιά απόλυση εργαζόμενων από το δήμο Καρδίτσας.
Η θέση του συνδυασμού μας είναι ότι ο Καλλικράτης έγινε για την περιστολή των κρατικών δαπανών στο πλαίσιο του Μνημονίου, πολιτική η οποία οφείλουμε όλοι μαζί να ανατρέψουμε και να καταδικάσουμε. Ο δημοτική μας κίνηση πιστεύει ότι οι συνέπειες θα είναι τραγικές με περαιτέρω αποσάθρωση των κοινωνικών δομών.
Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας ήταν η πρώτη νίκη που κερδήθηκε κόντρα στις ασφυκτικές συνθήκες που δημιουργεί ο Καλλικράτης. Η Καρδίτσα Πόλη της Αλληλεγγύης εκφράζεται με συνέπεια, καθαρό λόγο και χωρίς παλινωδίες για το Μνημόνιο και τον Καλλικράτη.

 

Σχόλια

Exit mobile version