Αρχική κοινωνία Δήμος Βασιλικών-Θέρμης-Μίκρας: Ανατολικός Άνεμος

Δήμος Βασιλικών-Θέρμης-Μίκρας: Ανατολικός Άνεμος

Ο Ανατολικός Άνεμος είναι μια νέα δημοτική κίνηση που δημιουργήθηκε στα Βασιλικά, τη Θέρμη και τη Μίκρα, από γυναίκες και άνδρες που είναι ενεργοί στην Αυτοδιοίκηση, στα περιβαλλοντικά ζητήματα, και στα κινήματα υπεράσπισης της κοινωνίας.

Πιστεύουν ότι το σχέδιο Καλλικράτης αντιπροσωπεύει την εφαρμογή του Μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι’ αυτό το λόγο μέσα στο αυτοδιοικητικό τους πρόγραμμα δίνουν ιδιαίτερο βάρος στη διαφανή και δημοκρατική λειτουργία του νέου δήμου και κυρίως στην υπεράσπιση των κατοίκων από τις απολύσεις, την ανεργία, τη φτώχεια, την επιβολή νέων φόρων, τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών κοινωνικών δομών και αγαθών.
Ο συνδυασμός Ανατολικός Άνεμος πιστεύει ότι οι κάτοικοι του νέου δήμου Θέρμης να κατανοήσουν ότι οι δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση θα υπηρετήσουν, τουλάχιστον αντικειμενικά, την αντιλαϊκή πολιτική του Συμφώνου Σταθερότητας και του Μνημονίου. Ο Ανατολικός Άνεμος είναι μια ανοιχτή στους πολίτες αυτοδιοικητική συλλογικότητα, γνήσια ανεξάρτητη αφού δεν στηρίζεται φανερά ή συγκαλυμμένα από κανένα πολιτικό κόμμα και δεν συνδέεται με την υποστήριξη κανενός περιφερειακού σχήματος.
Δύναμή τους είναι το πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης και η αντίσταση των ενεργών πολιτών που δεν αποδέχονται τη θέση του παθητικού θεατή και δεν τρομοκρατούνται από την πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ. Μόνο με τη δική σας βοήθεια ο Ανατολικός Άνεμος θα βρει τη δύναμη να φυσήξει και να σκορπίσει τα σύννεφα της διοικητικής αδιαφάνειας, των πελατειακών δικτύων και των ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων στο νέο δήμο Θέρμης στην ανατολική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

 

Σχόλια

Exit mobile version