Αρχική κοινωνία Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Δημοτική Κίνηση Αλληλεγγύη

Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού: Δημοτική Κίνηση Αλληλεγγύη

Σήμερα ζούμε μια κρίση που τη δημιούργησαν οι τράπεζες και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μέσω του μνημονίου, που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την τρόικα, επιχειρούν να τη φορτώσουν στις πλάτες των εργαζομένων. Φορτώνουν την κοινωνία με φόρους και ανεργία και επιβάλλουν εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα. Διαλύουν τις δημόσιες μεταφορές, ιδιωτικοποιούν την Υγεία και την Παιδεία.

Με τον «Καλλικράτη», η κυβέρνηση του Μνημονίου θα εφαρμόσει τα αντικοινωνικά μέτρα και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η σελ. 7 του επικαιροποιημένου μνημονίου είναι ενδεικτική: «Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει αυστηρά τις προβλέψεις του νόμου, και ειδικά σε όσες αφορούν στις μεταρρυθμίσεις που οδηγούν σε στοχευμένο εξορθολογισμό προσωπικού» (…) «ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα της τάξης των 500 εκ. ευρώ για κάθε ένα από τα τρία έτη κατά την περίοδο 2011-2013.»
Δηλαδή 1,5 δισ. ευρώ λιγότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα επόμενα τρία χρόνια. Ο κ. Σαράντης, δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, ο οποίος θα διεκδικήσει και πάλι την ψήφο των συμπολιτών μας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει κάνει ούτε μία δήλωση κατά του «Καλλικράτη». Αντίθετα σε τελευταία συνέντευξή του εκφράζει την απόλυτη συμφωνία του, λέγοντας μάλιστα ότι μας βοηθάει να έχουμε έναν ισχυρό δήμο.
Δεν μπορεί να μη γνωρίζει ο κ. Σαράντης ότι ισχυρός δήμος, με μειωμένη χρηματοδότηση, με νέες υπηρεσίες που θα υπαχθούν στο δήμο δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο αν αυξηθούν τα έσοδα από αυτούς που πληρώνουν πάντα: τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.
Ήδη από τους πόρους που δίνει το κεντρικό κράτος στην αυτοδιοίκηση, έχει περικοπεί το 40%. Η αυτοδιοίκηση έχει μειωμένα έσοδα ενώ πληρώνει περισσότερα σε έργα και υπηρεσίες από την αύξηση του ΦΠΑ. Αν προσθέσουμε και την υπερχρέωση του Δήμου με ασύλληπτα ποσά και τη συνήθη τακτική της δημοτικής αρχής και του δημάρχου να είναι γαλαντόμος σε «λαμπερές» εκδηλώσεις, χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα, έχουμε μπροστά μας το μετεκλογικό τοπίο στην περίπτωση επανεκλογής του.

Δύναμή μας η συμμετοχή-καθήκον η αλληλεγγύη
Εμείς στη δημοτική κίνηση Αλληλεγγύη -προερχόμαστε από τη συνένωση της Απόδρασης Αγίων Αναργύρων και την Έξοδο Καματερού- πιστεύουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος πέρα από την κοινωνική ισοπέδωση. Ο Δήμος μαζί με τους πολίτες πρέπει να διεκδικήσει και να συγκρουστεί με την πολιτική της κυβέρνησης. Γι’ αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν, να αποφασίζουν και να ενεργούν. Πιστεύουμε ότι δύναμη μας είναι η συμμετοχή και καθήκον η αλληλεγγύη. Πρέπει να εφαρμόσουμε πραγματικές κοινωνικές πολιτικές για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τις ευαίσθητες ομάδες, αξιοποιώντας τα ακατοίκητα ή αχρησιμοποίητα κτήρια, τα οικόπεδα που μπορούν να «πρασινίσουν», και όλους τους κοινωνικούς εξοπλισμούς.
Χρόνια τώρα παλεύουμε ενωτικά, για τα προβλήματα της πόλης μας: Σχέδιο πόλης στο Καματερό, Πάρκο Τρίτσης, προαστιακός, 301 Εργοστάσιο Βάσης, προβλήματα μετακίνησης, προβλήματα εργαζομένων στους δήμους, βρεφονηπιακοί σταθμοί, κεραίες κινητής τηλεφωνίας και καλώδια υψηλής τάσης (ΔΕΗ). Τα προηγούμενα χρόνια ανταμώσαμε με συλλόγους, γονείς και πολίτες και μαζί όχι μόνο προσπαθήσαμε αλλά σε αρκετές περιπτώσεις επιβάλαμε λύσεις.
Όλοι μαζί, άνδρες, γυναίκες, εργαζόμενοι, άνεργοι, ανεξαρτήτως καταγωγής, μόρφωσης και ηλικίας, μπορούμε να πάρουμε τη ζωή και την πόλη στα χέρια µας.

Παναγιώτης Τερζόγλου, επικεφαλής του συνδυασμού Αλληλεγγύη

 

Σχόλια

Exit mobile version