Αρχική κοινωνία εργασία Δέκα εργάσιμες Κυριακές σχεδιάζουν τώρα για το εμπόριο

Δέκα εργάσιμες Κυριακές σχεδιάζουν τώρα για το εμπόριο

Σε πρώτη προτεραιότητα η εξυπηρέτηση μιας χούφτας εμπορικών αλυσίδων

Νέος κύκλος διεργασιών για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στο λιανεμπόριο έχει ξεκινήσει με τον υπουργό Ανάπτυξης να «συζητά» με την τρόικα ένα σχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων δέκα Κυριακές το χρόνο. Χωρίς να υπολογίζουν οι συμμετέχοντες σε αυτές τις συζητήσεις τη φτώχεια και την ανέχεια που κυριαρχεί σε πλατιά στρώματα του λαού και τα χιλιάδες λουκέτα σε μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση μιας χούφτας εμπορικών αλυσίδων, οι οποίες ποντάρουν στην πλήρη ασφυξία των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και στη μονοπώληση της αγοράς.
Ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίζεται να ετοιμάζει την ανατροπή και αυτού του δικού του πρόσφατου σχεδίου για την «απελευθέρωση» της λειτουργίας μόνο για τις επιχειρήσεις μέχρι 250τ.μ. και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που διαρρέουν… τείνει να συμφωνήσει με την τρόικα.
«Δεν τους νοιάζει ότι με την απελευθέρωση των Κυριακών η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο με μισθούς πλήρους εξαθλίωσης. Για το μόνο που κόπτονται είναι η εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης». Αυτά τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο πρόθυμος υπερασπιστής των μνημονίων και πολέμιος του συνδικαλισμού πρόεδρος των εμπόρων, Βασίλης Κορκίδης, σε δήλωσή του θεωρεί ότι «η επανεκκίνηση της ελληνικής αγοράς δεν θα πραγματοποιηθεί με την απελευθέρωση των προσφορών και των εκπτώσεων και το κυριότερο με το άνοιγμα τις Κυριακές» και καλεί αυτούς «που άνοιξαν το θέμα των Κυριακών με την τρόικα», να βρουν τρόπους να το κλείσουν…

Σχόλια

Exit mobile version