Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Γ. Μπουτάρης: Παρεμπόριο Stop;

Γ. Μπουτάρης: Παρεμπόριο Stop;

Διαδοχικές συναντήσεις είχε όλη την προηγούμενη εβδομάδα ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με υπουργούς της κυβέρνησης και φορείς της πόλης.

Η χρηματοδότηση των προγραμματισμένων αναπλάσεων στη Θεσσαλονίκη και οι τρόποι ενίσχυσης της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκε για την πορεία του προγράμματος «Θεσσαλονίκη 2012» και του Ρυθμιστικού Σχεδίου και έλαβε τη διαβεβαίωση από την υπουργό ότι με την ενεργοποίηση του Πράσινου Ταμείου θα εκταμιευτούν άμεσα τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις των περιοχών Επταπυργίου, Πλατείας 12 Αποστόλων και Γαλαξία που θα υποστηρίξουν τις προβλεπόμενες αναπλάσεις, καθώς και το ποσό των 250.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της μελέτης η οποία αφορά τα προγραμματισμένα έργα της Πλατείας 12 Αποστόλων.
Ο Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε επίσης με τον Παύλο Γερουλάνο, με αντικείμενο συζήτησης την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών της Θεσσαλονίκης και θέματα πολιτισμού.
Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία την εβδομάδα αυτή να γνωριστεί με τους εργαζόμενους σε αρκετές υπηρεσίες του δήμου. Επέλεξε η πρώτη υπηρεσία που επισκέφτηκε επίσημα να είναι η δημοτική αστυνομία. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κάλεσε τη δημοτική αστυνομία να επιδείξει μηδενική ανοχή στο παραεμπόριο και το διπλοπαρκάρισμα.
«Θα πρέπει να λυθεί το θέμα με το παραεμπόριο και το διπλοπαρκάρισμα στη Θεσσαλονίκη. Καμία ανοχή σε αυτά τα δύο ζητήματα. Επίσης, θα πρέπει όλοι να ξέρουν πως δεν θα σβήνονται οι κλήσεις», ανέφερε κατά την επίσκεψή του στο κτίριο της δημοτικής αστυνομίας.
Στη συνέχεια προανήγγειλε ειδική σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων για την πάταξη του παραεμπορίου που θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Στο παρελθόν ο εμπορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και την αστυνομία έχουν προχωρήσει σε πογκρόμ εναντίον των μεταναστών-μικροπωλητών. Όπως είναι φυσικό οι δηλώσεις Μπουτάρη ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από τις αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις της πόλης. Η δημοτική παράταξη Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο κύριος Μπουτάρης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι δήμαρχος του Εμπορικού Συλλόγου και των μεγαλοεπιχειρηματιών αλλά όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης» και τονίζει ότι η θέσεις του δημάρχου για την πάταξη του παρεμπορίου θυμίζουν την «ίδια κατασταλτική πολιτική που έσπρωξε στο θάνατο το μετανάστη Τόνι Ονουά το 2007 στην Καλαμαριά και ξεσήκωσε ορδές  “αγανακτισμένων’’  πολιτών που ξυλοκόπησαν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας πριν ένα χρόνο».
Λ.Α.

 

Σχόλια

Exit mobile version