Αρχική πολιτική Γραφείο ευρέσεως εργασίας “Χρυσή Αυγή”

Γραφείο ευρέσεως εργασίας “Χρυσή Αυγή”

«O Εθνικισμός αντικαθιστά την ‘‘πάλη των τάξεων’’ με τη συνεργασία όλων των επαγγελματικών κλάδων για την ευμάρεια του έθνους».

Με αυτή την άκρως συστημική θέση, η Χρυσή Αυγή στήνει γραφεία ευρέσεως εργασίας για Έλληνες. Στη Στερεά Ελλάδα συγκεντρώνοντας εργάτες για τα εργοστάσια της περιοχής, στην Πιερία στρατολογώντας εργάτες γης για τη συγκομιδή των ακτινιδίων, στη Μαγνησία καλώντας εποχικούς εργάτες να δουλέψουν στη συγκομιδή διαφόρων προϊόντων κ.λπ.
Με «καθημερινές περιοδείες» σε εργοστάσια της περιοχής της Βοιωτίας και της Εύβοιας, στελέχη της τοπικής οργάνωσης των φασιστών προσπαθούν να πείσουν τους εργοδότες να αντικαταστήσουν τους αλλοδαπούς εργάτες με Έλληνες. Καλώντας τους μεν εργοδότες «να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους έναντι της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας προτιμώντας Έλληνες», τους δε εργαζόμενους (να συνειδητοποιήσουν) «τις ευθύνες τους έναντι της θέσης που καλύπτουν»!
Με κηρύγματα εθνικής (ταξικής) συνεργασίας μεταξύ εργοδοτών κι εργαζομένων και μπόλικες αναφορές σε «αρρωστημένο συνδικαλισμό» και «κηφήνες του Δημοσίου», τα στελέχη της Χ.Α. στρατολογούν φθηνό και υπάκουο εργατικό δυναμικό για τα εργοστάσια της περιοχής, καλλιεργώντας μίσος προς τους ξένους εργάτες και εκτίμηση στη… δημιουργικότητα των εργοδοτών. Μάλιστα, επανέρχονται στις επιχειρήσεις όπου στέλνουν κόσμο επιθεωρώντας «τις συνθήκες εργασίας, αλλά και την πορεία όσων εργαζομένων προσλήφθηκαν ήδη με τις ενέργειές μας».
Κουβέντα για τους χαμηλούς και επί μήνες απλήρωτους μισθούς, την εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά και τους αντεργατικούς νόμους, τις οριζόντιες περικοπές. Η μαύρη εργασία, η φυγή των επιχειρήσεων στα Βαλκάνια, η απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας είναι αποτελέσματα της… πάλης των τάξεων.
«Είναι καλό να γνωρίζει η Χρυσή Αυγή ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών της περιοχής, καταγγέλλοντας ότι η Χ.Α. είναι στην υπηρεσία των αφεντικών και εξηγεί: «Πρόβλημα έχουμε με τα αφεντικά που μας έχουν απλήρωτους 1, 2, 3, 4, 5, ακόμα και 6 μήνες. Τα αφεντικά που καθημερινά καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα, εφαρμόζουν 4ήμερα, μειώνουν τις αποδοχές, απολύουν, απειλούν, ισοπεδώνουν την αξιοπρέπεια και τη ζωή της εργατικής τάξης».

Υ.Γ. Το κάλεσμα της Χ.Α. «Να ξαναβρούν οι Έλληνες την περηφάνεια της παραγωγικής εργασίας», δεν θυμίζει το σύνθημα Arbeit Macht Frei (Η εργασία απελευθερώνει) που αντίκριζαν οι χιλιάδες αιχμάλωτοι στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου;

Γ. Κατ.

 

Σχόλια

Exit mobile version