Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Για τις 8 Ιουλίου πήγε η δίκη της ΒΙΟΜΕ

Για τις 8 Ιουλίου πήγε η δίκη της ΒΙΟΜΕ

Πήρε αναβολή, ενώ είχε οργανωθεί και συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα Δικαστήρια

 

Με αιφνιδιαστικό τρόπο και σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών ορίστηκε δικάσιμος για τον ορισμό προσωρινής Διοίκησης στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, όταν η –πτωχευμένη– μητρική εταιρία Φίλκεραμ ζήτησε την επαναφορά της προηγούμενης Διοίκησης του εργοστασίου. Δηλαδή ζήτησε να διοικήσει το εργοστάσιο ο ίδιος φορέας ο οποίος το χρεοκόπησε. Το αίτημα μάλιστα της εταιρίας ήταν να οριστεί στην προσωρινή διοίκηση το πρόσωπο που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση λόγω χρεών προς τους εργαζόμενους.

Η δίκη ορίστηκε όπως είπαμε σε χρόνο ρεκόρ, τελικά όμως πήρε αναβολή για τις 8 Ιουλίου.

Σε σχέση με την εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Από ό,τι φαίνεται το οργανωμένο σχέδιο που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο για να βγουν οι εργαζόμενοι από το εργοστάσιο, σήμερα (σ.σ. χθες, Πέμπτη) κορυφώνεται. Υπάρχει προσπάθεια να διοριστεί Διοίκηση από τους προηγούμενους διοικούντες, αυτούς δηλαδή που παραιτήθηκαν και να τους επαναφέρουν στο προσκήνιο μόνο και μόνο για να καταφέρουν να βγάλουν τους εργαζόμενους έξω.

»Εμείς λέμε ότι αυτό το σχέδιο δεν θα περάσει, δεν θα αφήσουμε αυτούς που κατέστρεψαν τη Βιομηχανική Μεταλλευτική και τη Φίλκεραμ να ξαναδιοικήσουν και να δημιουργήσουν και άλλα προβλήματα. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: Επιχειρούν να αγοράσουν το οικόπεδο οι ίδιοι άνθρωποι που χρωστούν 27 εκ. ευρώ.

»Από πλευράς των εργαζομένων έγινε η πρόταση να αγοραστούν οι μετοχές και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, δηλαδή να αποδοθούν οι ευθύνες και τα χρέη στην προηγούμενη διοίκηση που τα δημιούργησε, και οι εργαζόμενοι να λειτουργήσουν το εργοστάσιο χωρίς να τους βαραίνουν προηγούμενα χρέη. Ωστόσο δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για να γίνει κάτι τέτοιο.

»Εμείς λέμε σε κάθε περίπτωση ότι θα σταθούμε εμπόδιο και θα μείνουμε μέσα στο εργοστάσιο μέχρι να πέσουν εντελώς. Δίνουμε ραντεβού για τις 8 Ιουλίου».

Φ.Π.

Σχόλια

Exit mobile version