Αρχική πολιτική αριστερά Για τη συγκυρία και τις μάχες που έρχονται

Για τη συγκυρία και τις μάχες που έρχονται

Συνεδρίασε το Κ.Σ. της ΚΕΔΑ

 

Το προηγούμενο Σάββατο συνήλθε στα γραφεία της ΚΕΔΑ το Κεντρικό της Συμβούλιο (Κ.Σ.) και ασχολήθηκε με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και τις κρίσιμες εκλογικές μάχες του προσεχούς Μαΐου. Η συμμετοχή των στελεχών της ΚΕΔΑ ήταν μαζική.
Το Κεντρικό Συμβούλιο μέσα από μια γόνιμη και διεξοδική συζήτηση κατέληξε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε ορισμένες διαπιστώσεις και συμπεράσματα:
«1: Χαιρετίζει όλα τα μέτωπα αντίστασης του λαού που εκδηλώνονται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης όπως:
α. τις αγροτικές κινητοποιήσεις της μεσαίας και μικρής αγροτιάς,
β. τις εκδηλώσεις αντίστασης ενάντια στα άγρια χαράτσια των διοδίων και
γ. την αντίσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών, του λοιπού νοσηλευτικού προσωπικού και γενικότερα των εργαζομένων, ενάντια στην κυβερνητική επιχείρηση καταστροφής των δικαιωμάτων ιατρικής, φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του λαού και ιδιαίτερα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και της φτωχολογιάς.
Τα παραπάνω δικαιώματα είναι όχι μόνο κατοχυρωμένα νομικά και συνταγματικά, αλλά και για δεκάδες χρόνια καταβάλλονταν και συνεχίζουν να καταβάλλονται εισφορές εκατομμυρίων εργαζόμενων και συνταξιούχων, χωρίς το αναγκαίο αντίκρισμα σε παροχή των αυτονόητων υπηρεσιών.
Οι κυβερνητικές παραβιάσεις των νόμιμων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, αποτελούν παράνομες και αντισυνταγματικές πράξεις, που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Ακούει κανένας εισαγγελέας;
2: Το κεντρικό συμβούλιο της ΚΕΔΑ εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη των υποψήφιων, ιδιαίτερα στις περιφέρειες.
Κοινή διαπίστωση του συνόλου των μελών του Κ.Σ. της ΚΕΔΑ είναι πως οι διαδικασίες που εφαρμόστηκαν στη συνεδρίαση της Κ.Ε. δεν προάγουν τη δημοκρατία μέσα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν κατοχυρώνουν την αξιοκρατία στην επιλογή των υποψηφίων.
Στοιχεία τα οποία κατά τη γνώμη του Κ.Σ. είναι επίκαιρα λόγω των ιδιαίτερων πολιτικών συνθηκών που βιώνουμε, αλλά και απαραίτητα για την εμπέδωση μιας άλλης πολιτικής συμπεριφοράς απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και στο λαό γενικότερα.
3:Το Κ.Σ. αποφάσισε να συνέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα και να συζητήσει τις λίστες των υποψηφίων τοπικά και περιφερειακά και να προσανατολίσει σχετικά τη στάση των μελών της ΚΕΔΑ σε όλη την Ελλάδα.
Καλούμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στις πολιτικές μάχες που έχουμε μπροστά μας για να επιτευχθεί ο κεντρικός πολιτικός στόχος για την Ανατροπή, την Απαλλαγή από τη συγκυβέρνηση, τις τρόικες και την καταστροφική πολιτική τους.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ακολούθησε εορταστική εκδήλωση για τη νέα χρονιά».

Σχόλια

Exit mobile version