Αρχική κοινωνία Βόλτες με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. κάνει η Χρυσή Αυγή

Βόλτες με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. κάνει η Χρυσή Αυγή

Θεατές, στο γνωστό και χιλιοπαιγμένο έργο της άψογης συνεργασίας της αστυνομίας με μέλη της Ακροδεξιάς, γίναμε μέσω βιντεοσκοπημένου υλικού που αποκάλυψε ο διαδικτυακός κόμβος tvxs.gr.

Στο βίντεο, διάρκειας σχεδόν 1,5 λεπτού, πρωταγωνιστούν περίπου 20 μέλη της φασιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και άνδρες των ΜΑΤ να συζητάνε αρχικά σαν καλά φιλαράκια έξω από το σταθμό Λαρίσης.
Η συνέχεια, όμως, είναι ακόμη πιο αποκαλυπτική. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, οι ξυρισμένοι πατριδοκάπηλοι επιβιβάζονται σαν καλοί μαθητές που πάνε πενταήμερη στη κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. ενώ στην επόμενη σκηνή, τους δείχνει να αποβιβάζονται και να ξεκινούν πορεία μπροστά από το σταθμό του τρένου! Και όλα αυτά ενώ κρατούν ελληνικές σημαίες και κραυγάζουν τα γνωστά ρατσιστικά τους συνθήματα.
Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν μόλις την περασμένη Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα που τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης είχαν προγραμματίσει το μοίρασμα προεκλογικού υλικού, με τη βοήθεια της κρατικής μηχανής από ότι φαίνεται.
Για το γεγονός, που προκάλεσε τη κοινή γνώμη, απαντήσεις προσπάθησε να δώσει μέσω της ανακοίνωσής της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η οποία ισχυρίζεται πως οι Χρυσαυγίτες βρέθηκαν στην κλούβα για τη διενέργεια σωματικού έλεγχου! Σημειώνεται στην απάντηση της ΓΑΔΑ, η οποία όχι μόνο δεν απαντά επί της ουσίας πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες άριστες σχέσεις μεταξύ του προσωπικού της και των μελών της Χρυσής Αυγής, εντούτοις προσπαθεί να θολώσει τα νερά με μια απάντηση-έκθεση ιδεών.
Για το γεγονός ανακοίνωση εξέδωσε και το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ καλώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή «να διατάξει άμεσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την αποκάλυψη του tvxs.gr που προέβαλε βίντεο που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη συνεργασία αστυνομικών με μέλη της Χρυσής Αυγής.
Οι μάσκες έπεσαν. Τα μισόλογα, τα ημίμετρα και οι φτηνές δικαιολογίες σαν αυτές που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, ότι δήθεν έγινε ‘πλήρης αστυνομικός έλεγχος’ ακροδεξιών στοιχείων μέσα στην κλούβα της Αστυνομίας, υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών και δεν είναι πια σε θέση να κρύψουν το τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο της υπαρκτής σχέσης αστυνομικών οργάνων με μέλη μιας φασιστικής και ρατσιστικής εγκληματικής οργάνωσης», καταλήγει ο Συνασπισμός.

Λ.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version