Αρχική πολιτική Βρετανοί φοιτητές διαδηλώνουν ενάντια στη Διαμαντοπούλου

Βρετανοί φοιτητές διαδηλώνουν ενάντια στη Διαμαντοπούλου

Φοιτητές της Οικονομικής Σχολής του Λονδίνου και άλλων πανεπιστημίων διαδήλωσαν την Τετάρτη 2/2 ενάντια στην υπουργό Παιδείας Ά. Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Οικονομική Σχολή του Λονδίνου.

Ο λόγος είναι οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης που προωθεί και τα μέτρα λιτότητας. Μέλη του συλλόγου φοιτητών και της διοίκησής του έθεσαν το εξής ερώτημα: «Δεν ντρέπεται η ΟΣΛ; Φιλοξενεί μια υπουργό που καταστρέφει την εκπαίδευση με τον ίδιο τρόπο που το κάνει εδώ η βρετανική κυβέρνηση…».
Στην Ελλάδα, συνεχίζει το κάλεσμα, η εκπαίδευση είναι δημόσια και αυτό κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, το σχετικό άρθρο του οποίου τα δύο μεγάλα κόμματα δεν κατόρθωσαν να τροποποιήσουν επειδή τους απέτρεψε το φοιτητικό κίνημα του 2006-2007. Η Διαμαντοπούλου πρότεινε την εφαρμογή διδάκτρων στα πανεπιστήμια, μείωση δαπανών για τις σχολές ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών και κατάργηση των δημόσιων υποτροφιών. Όπως ο συνασπισμός Συντηρητικών-Φιλελευθέρων, η Διαμαντοπούλου και η κυβέρνησή της επικαλούνται την κρίση του χρέους για να εφαρμόσουν μια πολιτική που καταστρέφει την εκπαίδευση και το κράτος πρόνοιας, από τη μια, ενώ από την άλλη προστατεύει τα κέρδη και τα προνόμια των πλουσίων, μειώνοντας τους φόρους.
X. B.

 

Σχόλια

Exit mobile version