Αρχική κοινωνία Αυτοτραυματίστηκε ο Βαγγέλης Πάλλης

Αυτοτραυματίστηκε ο Βαγγέλης Πάλλης

Σε απόγνωση από το δρακόντειο σύστημα των φυλακών.

Οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις ελληνικές φυλακές ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο με το σοβαρό αυτοτραυματισμό του κρατούμενου Βαγγέλη Πάλλη μετά την άρνηση του συμβουλίου των φυλακών Τρικάλων να του χορηγήσουν ολιγοήμερη άδεια παρά το γεγονός ότι είχε όλες τις τυπικές προϋποθέσεις.

Προφανώς ο αγώνας του συγκεκριμένου κρατουμένου για τη βελτίωση των συνθηκών στις ελληνικές φυλακές «βάρυνε» στην απόφαση του Συμβουλίου και ήταν αυτός που οδήγησε στην εκδικητική, όπως πιστεύει ο ίδιος, άρνηση της άδειας. Όπως λένε οι συγκρατούμενοί του, η ίδια του η ζωή ήταν το μόνο όπλο που του έχει απομείνει και πριν μία εβδομάδα χρησιμοποιώντας ένα γυαλί και φωνάζοντας «για την τιμή και την ελευθερία» αυτοτραυματίστηκε σοβαρά στο λαιμό.

Κοινωνική δραστηριότητα για τις φυλακές
Ο Βαγγέλης Πάλλης είχε κατά καιρούς πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις και εξεγέρσεις στις φυλακές διαμαρτυρόμενος για το σωφρονιστικό σύστημα και την τύχη που επιφυλάσσει στους κρατούμενους. Για τη δράση του αυτή, ο Πάλλης υφίσταται επί χρόνια πειθαρχικές και ποινικές διώξεις εντός της φυλακής καθώς και εγκλεισμούς για πολλές μέρες στην απομόνωση. Αξιοσημείωτο είναι πως στο παρελθόν δέχτηκε και επίθεση και ξυλοδαρμό από σωφρονιστικούς υπαλλήλους με κουκούλες μέσα στη φυλακή.
Ο Βαγγέλης Πάλλης νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι γιατροί φοβούνται την εκδήλωση μολύνσεων που ενδέχεται να επιδεινώσουν την ήδη επιβαρυμένη υγεία του.  Ανακοινώσεις συμπαράστασης και καταδίκης των συνθηκών εγκλεισμού εξέδωσαν η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων και τα αναρχικά σχήματα «Πρωτοβουλία Αναρχικών ενάντια στις Φυλακές» και «Κραυγή Ελευθερίας».
«Ειδικά στις φυλακές Τρικάλων η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» επισημαίνει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων και συνεχίζει τονίζοντας: . «Δεν έχει περάσει καιρός από την απεργία πείνας που πραγματοποίησαν οι έγκλειστοι των φυλακών Τρικάλων. Δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις οι κρατούμενοι, τίποτα δεν έχει αλλάξει στη συγκεκριμένη φυλακή. Η αυθαιρεσία και η βαρβαρότητα βασιλεύουν. Η ανθρωπιά είναι και αυτή έγκλειστη, φυλακισμένη σε υπόγεια κελιά».

Και ο Τσουβαλάκης
Σε απεργία πείνας βρίσκεται από τις 20 Αυγούστου ο κρατούμενος στα Τρίκαλα Νίκος Τσουβαλάκης. Ο Τσουβαλάκης καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για δύο κλοπές φορητών υπολογιστών και μερικών μπαταριών κινητών τηλεφώνων μικρής αξίας, ενώ ζητά τη μεταφορά του στις αγροτικές φυλακές Χανίων όπου βρίσκεται ο αδελφός του. Και σε αυτή την περίπτωση το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό.
Μάριος Διονέλλης

 

Σχόλια

Exit mobile version