Αρχική πολιτική Αυτοί που απέχουν πνίγουν τη δική τους φωνή

Αυτοί που απέχουν πνίγουν τη δική τους φωνή

Ε, όχι… να μην τους κάνουμε τη χάρη, να μην τους δώσουμε τη συγκατάθεσή μας.

Μετά τις εκλογές ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας:
· Κατάργηση κλαδικών και ΕΓΣΣΕΕ.
· Νέες αυξήσεις ΦΠΑ.
· Τέλος επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.
· Αλλεπάλληλες αυξήσεις ΔΕΗ και λοιπές ΔΕΚΟ.
· Αύξηση φορολογίας πετρελαίου θέρμανσης μέχρι να εξισωθεί με το πετρέλαιο κίνησης.
· Μείωση των κύριων συντάξεων, κατάργηση των επικουρικών.
· Μείωση κατά 3 δις ακόμα των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
· Μείωση επιδομάτων ανεργίας.
· Συμπληρωματικά μέτρα που δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί…
Αυτοί που με πάθος φωνάζουν αποχή είναι οι πιο θυμωμένοι, αυτοί που θέλουν περισσότερο να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση. Είναι αυτοί, που αν ψηφίσουν, θα καταδικάσουν την πολιτική του Μνημονίου, τους καταχραστές, τ’ αρπακτικά, τους ξένους και ντόπιους λωποδύτες, μιζαδόρους, τοκογλύφους. Είναι αυτοί που χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλον ν’ ακουστεί η οργή τους, η κραυγή τους! Απέχοντας καταφέρνουν το ακριβώς αντίθετο. Πνίγουν την ίδια τη δική τους τη φωνή!
Κοιτάξτε: τα κόμματα της λεγόμενης εξουσίας, οι υπεύθυνοι δηλ. της κατάστασης, ακόμα και από 10 άτομα να ψηφίστουν, θα βγουν. Η αποχή αποδυναμώνει τις δυνάμεις που καταδικάζουν το Μνημόνιο. Τι καλύτερο μπορούν να περιμένουν οι εκφραστές του Μνημονίου; Πόσο μεγαλύτερη εξυπηρέτηση να τους κάνουμε; Όσο μεγαλύτερη η αποδυνάμωση των ψηφοδελτίων που αντιστέκονται στο Μνημόνιο, την τρόικα και το ΔΝΤ, τόσο πιο άγρια τα μέτρα που θα μας πετάξουν στο κεφάλι την επόμενη μέρα, με το επιχείρημα μάλιστα πως έχουν και την έγκρισή μας!
Μα, θα πουν πολλοί, εμείς θέλουμε να δώσουμε ένα μάθημα στην Αριστερά και σ’ όλους αυτούς που θα έπρεπε να είναι ενωμένοι για να μας εμπνέουν ν’ αντισταθούμε πιο αποτελεσματικά! Σωστά, όμως σήμερα αυτές οι δυνάμεις δεν είναι έτοιμες να ενωθούν, ενώ οι άλλοι είναι έτοιμοι να μας κατασπαράξουν! Τι είναι αυτή τη στιγμή πιο επείγον; Να κόψουμε τη φόρα σ’ αυτούς που μας κατασπαράζουν ή να δώσουμε το μάθημα στην πολυδιασπασμένη Αριστερά; Πιστεύω πως η απάντηση είναι προφανής! Ας τους τρίψουμε τουλάχιστον την ψήφο μας στα μούτρα! Ε, όχι! Δε θα τους δώσουμε και τη συγκατάθεσή μας! (…)
Ο Άλλος Δρόμος χρειάζεται την ψήφο σας, γιατί η παρουσία των πολιτών εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις για τη ζωή μας, αποτρέπει τ’ αρπακτικά να δρουν ανενόχλητα. Γιατί οι μηχανισμοί του Δήμου μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλές και σημαντικές ανάγκες μας με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Γιατί ο Δήμος μπορεί να πρωτοστατήσει στην αυτοοργάνωση των δημοτών ώστε ν’ αμυνθούν πιο αποτελεσματικά στην πολιτική του μνημονίου, να προσδιορίσουν και να υπηρετήσουν τις ανάγκες τους, σύμφωνα με τις δικές τους προτεραιότητες. Εξάλλου η «τοπική αυτοδιοίκηση» γι’ αυτό το λόγο δημιουργήθηκε, κάποτε, σαν ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ των πολιτών.
Ο Άλλος Δρόμος δεν είναι όμως, όπως ξέρουμ ε όλοι, εκλογικός μηχανισμός. Είναι μια μεγάλη συντροφιά ανθρώπων που αγωνίζονται και ψάχνονται, είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε εκλογές. Αυτές οι εκλογές μας έδωσαν μια καλή ευκαιρία να γίνουμε περισσότεροι, να γνωριστούμε και ν’ ανταλλάξουμε ανησυχίες, ερωτήματα και γνώμες. Από Δευτέρα έχουμε έτσι κι αλλιώς πολλά καινούργια κι ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουμε μέσα κι έξω από το Δήμο. Κι ελπίζουμε πως, όσοι μας ψηφίσουν κι όσοι δε μας ψηφίσουν, θα είναι μαζί στη συντροφιά μας, στις συλλογικές προσπάθειες, στις αναζητήσεις, στα τραγούδια και τους αγώνες.

Κατερίνα Αρβανιτάκη,
υποψήφια δημοτική σύμβουλος Γαλατσίου με το συνδυασμό Άλλος Δρόμος.
Σχόλια

Exit mobile version