Αρχική κοινωνία Αστυνομικός τραυματίζει πολίτη, μπροστά στην οικογένειά του

Αστυνομικός τραυματίζει πολίτη, μπροστά στην οικογένειά του

Κυριακή μεσημέρι, Γκάζι. Μια οικογένεια κάνει αμέριμνη τη βόλτα της στο κέντρο της Αθήνας και εντελώς απρόκλητα δέχεται επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από έναν ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ.

Αποτέλεσμα, ο ανυποψίαστος πολίτης να νοσηλευτεί στον Ερυθρό Σταυρό με βαριά τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο. Η εφημερίδα μας μίλησε με το θύμα της αστυνομικής βιαιότητας και μας περιέγραψε το περιστατικό, λεπτό προς λεπτό. Για προφανείς λόγους δεν δημοσιεύουμε τα στοιχεία, τόσο του θύματος όσο και του θύτη.

Πείτε μας πώς ξεκίνησε το περιστατικό;
Όλα έγιναν την Κυριακή στο Γκάζι και συγκεκριμένα στην οδό Περσεφόνης, που είναι πεζόδρομος και μονόδρομος. Καθώς εμείς περπατούσαμε με τη γυναίκα μου, τη δύο μηνών κόρη μας και την αδερφή τής γυναίκας μου, ξαφνικά βλέπουμε ένα Smart να κινείται αντίθετα και να έρχεται καταπάνω μας με μεγάλη ταχύτητα… Του κάνω παρατήρηση, του φωνάζω και του λέω «πρόσεχε, τι κάνεις εκεί ρε;». Αυτός μου λέει: «Τι θες εσύ; Σας είδα!» και, χωρίς άλλη κουβέντα, τραβάει χειρόφρενο, βγαίνει από το αυτοκίνητο και μου επιτίθεται με ένα αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο στο κεφάλι που δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς ήταν. Όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού συνέχισε να με χτυπάει ενώ εγώ είχα, εν τω μεταξύ, χάσει τις αισθήσεις μου και αιμορραγούσα…

Μετά τι έγινε;
Άρχισαν να φωνάζουν οι περαστικοί και οι άνθρωποι που κάθονταν στα γύρω μαγαζιά «αλήτη, τι κάνεις;». Τον πιάνουν και τον ακινητοποιούν και παραλίγο να τον λιντσάρουνε. Στο μεταξύ κάποιοι από τους παρευρισκόμενους ειδοποιούν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Ο δράστης, εκείνη τη στιγμή, κατάλαβε ότι είχε διαπράξει ένα σοβαρό αδίκημα, έρχεται προς το μέρος μου και μου λέει σε επαναλαμβανόμενο ρυθμό «συγγνώμη, σε παρακαλώ, σε παρακαλώ…». Βέβαια τη ζημιά, ήδη, την είχε κάνει. Τι να την κάνεις τη συγγνώμη μετά; Σε λίγο ήρθε το ασθενοφόρο και η αστυνομία. Εμένα με μετέφεραν στο νοσοκομείο επειδή είχα χάσει πολύ αίμα και μου έκαναν ράμματα στο κεφάλι σε τρία σημεία, όπως επίσης και στο ζυγωματικό. Το αριστερό μάτι μου, μάλιστα, έχει αιμάτωμα. Σε δύο μέρες θα ξέρω αν θα έχω κάποιο μόνιμο πρόβλημα…

Ποια ήταν η συνέχεια;
Έχουμε κινηθεί νομικά εναντίον του, του έχουμε κάνει μήνυση. Εν τω μεταξύ, ο… μαινόμενος οδηγός ήρθε και με επισκέφτηκε στο νοσοκομείο και συνέχισε να μου ζητάει συγγνώμη, λέγοντας μου: «Σε παρακαλώ, θα χάσω τη δουλειά μου, δεν ξέρω τι να κάνω…». Παρ’ όλα αυτά, μας έκανε… μήνυση από τα πριν για να θολώσει τα νερά, αλλά απ’ ό,τι μου είπε η δικηγόρος μου, αυτή είναι μια συνήθης τακτική που ακολουθούν όσοι έχουν διαπράξει αδίκημα. Το τραγικό της υπόθεσης είναι στο νοσοκομείο μάθαμε πως ο δράστης είναι ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. Τώρα περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιληφθεί της υπόθεσης.

 

Σχόλια

Exit mobile version