Αρχική κοινωνία εργασία «Ας παίξουμε στο Ίντερνετ»

«Ας παίξουμε στο Ίντερνετ»

Η Επιθεώρηση Εργασίας στο facebook και το twitter!

Στα «κοινωνικά μέσα» άνοιξε λογαριασμούς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να έρθει πιο κοντά «στους πολίτες και, πιο συγκεκριμένα, στους νέους εργαζόμενους, που ως ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αυτήν ειδικά τη δύσκολη περίοδο, οφείλουν να είναι ενήμεροι για τα δικαιώματά τους και για γενικότερα ζητήματα εργατικής νομοθεσίας».
Ο λογαριασμός άνοιξε την περασμένη Πέμπτη. Αντιγράφουμε τα πρώτα σχόλια, χωρίς λόγια…
Ν.Ρ.: «Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Δημιουργούνται σελίδες στο fb, twitter και στο νεοσύστατο Google+, γίνονται αναφορές του τύπου “εντάξει, μωρέ, γυρνάμε πίσω λίγα μόνο χρόνια”,
“μας έχουν κόψει από παντού”. Το να χαϊδεύουν τα αφτιά μας με άστοχες καλοπροαίρετες ανακοινώσεις και ψευτοδημιουργίες σελίδων σε social sites είναι εύκολο, αλλά και πολύ επικίνδυνο, όταν τους λέμε μπράβο…»
Κ.Ι.: «Η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία έχει τον κόσμο σε επίσχεση εργασίας (συνεπώς, απλήρωτους) εδώ και δύο χρόνια. Αλήθεια, η Επιθεώρηση τι ακριβώς κάνει; Εκτός εάν πιστεύετε ότι δεν κάνουμε που δεν κάνουμε δουλειά, ας παίξουμε στο Ίντερνετ».
Ε. Κ.: «Την Επιθεώρηση Εργασίας την έχει σε επίσχεση το κράτος το ίδιο εδώ και πόσο καιρό. Δεν βλέπει κανείς ειδήσεις; Βαρέθηκα να κατηγορούνται συνεχώς όλοι οι υπάλληλοι ανεξαιρέτως, οι οποίοι είναι και αυτοί εργαζόμενοι που δουλεύουν, και αυτοί χωρίς θέρμανση, σε κτίρια με σπασμένα τζάμια, χωρίς πυρασφάλεια, χωρίς έξοδο κινδύνου και χωρίς ασφάλεια, ενώ χρησιμοποιούν αρχαία αυτοκίνητα για να πάνε για έλεγχο. Βάζουν βενζίνη με δικά τους χρήματα, ενώ δεν πληρώνει πια το κράτος, και εκτυπώνουν τα πρόστιμα με δικό τους αγορασμένο χαρτί. Δεν είναι όλοι οι υπάλληλοι διαβρωμένοι και πληρωμένοι, κύριοι και κυρίες, και επιτέλους δείξτε και λίγο σεβασμό, όταν γίνονται προσπάθειες από τους ίδιους τους υπαλλήλους, που δεν έχουν την προστασία της Επιθεώρησης Εργασίας, όταν κόβονται και αυτών οι μισθοί. Επιτέλους, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι».
Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο εμείς;

 

Σχόλια

Exit mobile version