Αρχική πολιτική αριστερά Αριστερές Διαδρομές τ.14

Αριστερές Διαδρομές τ.14

Σε αστυνομικό κλοιό το στέκι Nosotros – B-FEST 26-30/5: «H Επιστροφή των Σημασιών»

Σε αστυνομικό κλοιό το στέκι Nosotros

Σαν άλλος κατοχικός στρατός, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και ασφαλίτες, εφαρμόζοντας το σχέδιο των προληπτικών προσαγωγών, κατέλαβαν τα Εξάρχεια λίγη ώρα πριν την έναρξη των συγκεντρώσεων της Πέμπτης και ακολουθώντας το δόγμα του Υπουργείου συνέλαβαν τουλάχιστον 100 συμπολίτες μας. Στις συγκεντρώσεις και τις πορείες της 20ης Μαΐου, στο σκληρό δόγμα της καταστολής μπήκε ο ελευθεριακός χώρος Nosotros, με τις δυνάμεις καταστολής να αποκλείουν το χώρο με στόχο να εμποδίσουν «προληπτικά» τους θαμώνες να παραβρεθούν στην πορεία.

«Είχαμε έναν αυτόνομο τσαμπουκά των μπάτσων, μπορεί και καθοδηγημένο από την ηγεσία ωστόσο ελλόχευε ο κίνδυνος συμπλοκής η οποία δεν ξέρουμε που μπορεί να έφτανε. Είναι μία ρεβανσιστική διαδικασία που ξεκινάει βέβαια από το γεγονός ότι το κίνημα έχει έρθει από την επίθεση στην άμυνα μετά το γεγονός της Marfin. Είναι βιωματικό πλέον. Μια κοινωνία που ζητά την αποκατάστασή της πέρασε στην άμυνα. Οι ψυχολογικοί όροι ήταν έτοιμοι γι΄ αυτό που συνέβη και το κράτος και οι δυνάμεις καταστολής έκαναν ότι ήταν δυνατόν προς αυτή τη κατεύθυνση. Δηλαδή να αποκατασταθούν ηθικά και κοινωνικά για το βασικό τους έλλειμμα που εξακολουθεί να είναι ότι είναι οι εχθροί της κοινωνίας», αναφέρει στο Δρόμο ο Επαμεινώνδας Σκυφτούλης, μιλώντας για τα γεγονότα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το εργατικό και κοινωνικό κίνημα, θα υποστεί ακόμη περισσότερη καταστολή και βία με επιχείρημα τον εμπρησμό της Marfin: «Φυσικά οι μηχανισμοί καταστολής θα συνεχίσουν και θα αυξήσουν τη δράση τους όσο έχουν το πάνω χέρι. Οι αγώνες όμως με όλη τη κοινωνία, απ΄ όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, θα πρέπει να είναι το πρόταγμα επανομιμοποίησης του κοινωνικού κινήματος γιατί βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου έχει αυτοαναιρεθεί το ίδιο το Σύνταγμα, τα προγράμματα των κομμάτων ακόμη και το ίδιο το κράτος, αφού δεν μπορεί να διασφαλίσει καν την επιβίωση των εργαζομένων, έτσι όπως συνταγματικά είχε υποσχεθεί. Κουμάντο πλέον κάνουν το ΔΝΤ και η ΕΕ παρά η κυβέρνηση». Αναφορικά με την πορεία, της Πέμπτης ο Επ. Σκυφτούλης σημειώνει: «Είχε θετικό πρόσημο η πορεία, εδικά μετά το σοκ που έχει υποστεί η κοινωνία από τους νεκρούς της Marfin.

Για μας αυτό το συμβάν είναι πολύ σημαντικό και κομβικό. Και ήταν επιτυχημένη (η πορεία) πέραν της μαζικής προσέλευσης, διότι ειπώθηκαν και απόψεις και κριτικές για το γεγονός της Marfin. Και εμείς είμαστε σε ευχάριστη θέση γιατί κάναμε, πολύ σκληρή θεμελιακή και όχι ανέξοδη κριτική, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες ακόμη και ενός χώρου ολόκληρου. Εμείς συντασσόμαστε με την ανακοίνωση της ΑΚ. Θεσσαλονίκης».

 

B-FEST – 26-30/5: «H Επιστροφή των Σημασιών»

Με ομιλητές από την Αργεντινή μέχρι βετεράνο Αμερικανό που βρέθηκε στο πόλεμο του Ιράκ και θεματικές ενότητες που αγγίζουν από την πνευματική ιδιοκτησία μέχρι και το «Σοκ της νίκης», πολλές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, πολιτικά ντοκιμαντέρ και συναυλίες περιλαμβάνει το 2ο Αντιεξουσιαστικό Φεστιβάλ «B-Fest» που διοργανώνει η εφημερίδα «Βαβυλωνία» στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (26-30/5).

Ο David Graeber, Αμερικανός ανθρωπολόγος και αναρχικός, ο Richard Matthew Stallman, προγραμματιστής λογισμικού και ακτιβιστής υπέρ της ελεύθερης διακίνησής του, o Michael Hadt, Αμερικανός θεωρητικός λογοτεχνίας και πολιτικός φιλόσοφος, ο Robin Hahnel καθηγητής οικονομολόγος με ριζοσπαστική προσέγγιση και ακτιβιστής, o Clιment Garnier, εκπρόσωπος της Alternative Libertaire, μέλη της CrimethInc., η γαλλίδα ράπερ Keny Arkana, μέλος της πολιτικής χιπ-χοπ κολλεκτίβας «La Rage Du Peuple»(Οργή του Λαού), βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που θα πάρουν μέρος στο φετινό φεστιβάλ. Περισσότερες πληροφορίες στο: https://bfest.gr

Σχόλια

Exit mobile version