Αρχική κοινωνία Από τη δράση των επιτροπών

Από τη δράση των επιτροπών

Συνέλευση Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας – Συνέλευση Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πατησίων – Άνοιξαν τα διόδια Μοσχοχωρίου στη Λάρισα – Πανευβοϊκή πανεργατίκη κινητοποίηση

Με τη συμμετοχή και νέων κατοίκων της περιοχής, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε τη δεύτερη γενική της συνέλευση. Άνθρωποι καθημερινοί, εργαζόμενοι που συναντιούνται στο δρόμο, στο λεωφορείο, στη λαϊκή αγορά στην ταβέρνα συναντήθηκαν την Τετάρτη 23/6 στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου, έκαναν έναν απολογισμό της δίμηνης δράσης της Πρωτοβουλίας, που χαρακτηρίστηκε από την πολύ πετυχημένη θεατρική παράσταση στις αρχές του μήνα με το «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο από την ομάδα «Παραβάτες της σκηνής».

Μεγάλο μέρος της συζήτησης, γεγονός που καταδεικνύει τις αγωνίες του απλού κόσμου αλλά και τη διάθεσή του για αγώνα, απασχόλησε η διερεύνηση μορφών αλληλεγγύης για να αντιμετωπιστούν και έμπρακτα οι δύσκολες μέρες που έρχονται. Ακούστηκαν δεκάδες ιδέες, όπως διανομή τροφίμων σε αδύναμες ομάδες, δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας από γιατρούς, δωρεάν στήριξη μαθητών από εκπαιδευτικούς κλπ.

Η συνέλευση αποφάσισε την προπαγάνδιση στην Τούμπα για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης της Τρίτης και τη συμμετοχή της πρωτοβουλίας με οργανωμένο μπλοκ στην διαδήλωση, συμφώνησε στην αναζήτηση χώρου που θα στεγάσει τις δραστηριότητες της πρωτοβουλίας και έβαλε στα σκαριά για το επόμενο διάστημα τη διοργάνωση συναυλίας για να προπαγανδιστεί η ανάγκη αντίστασης στη διάλυση του ασφαλιστικού.

Τη βδομαδιάτικη συνέλευσή της πραγματοποίησε την Τρίτη 22/6 η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πατησίων ενάντια στα μέτρα Κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ. Η συνέλευση που αποφάσισε τη διοργάνωση δράσεων την ερχόμενη εβδομάδα, πλαισιώθηκε από χαριστικό παζάρι με τη λογική της οικοδόμησης δικτύων αλληλεγγύης, και επειδή η φτώχεια θέλει καλοπέραση μετά το τέλος της συνέλευσης ο κόσμος παρακολούθησε το ντέρμπι … των «χρεοκοπημένων» Ελλάδα-Αργεντινή (όπως ακούσαμε το μέλλον μπορεί να είναι και διαφορετικό γιατί «μπάλα είναι και γυρίζει»).

Διόδια Μοσχοχωρίου: Δεν πληρώνουμε! 

Για μία ώρα άνοιξαν τα διόδια Μοσχοχωρίου από το Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων Βόλου-Ν. Ιωνίας, υλοποιώντας την απόφασή τους να καλέσουν τα μέλη του σωματείου τους να μην πληρώνουν τις ιδιωτικές εταιρίες διοδίων, που με τη συναίνεση της προηγούμενης αλλά και της νυν κυβέρνησης γδέρνουν στην κυριολεξία τον εργαζόμενο πληθυσμό. Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας κατοίκων, πολιτών, εργαζομένων στήριξε την κινητοποίηση.

Εύβοια: Δικαίωμα στη δουλειά – Δικαίωμα στη ζωή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 23/6 στα διόδια Σχηματαρίου εργαζόμενοι και φορείς της Εύβοιας, αντιδρώντας στην καταιγίδα απολύσεων στον νομό που έχουν εκτινάξει το επίσημο ποσοστό ανεργίας στο νομό στο 11,1% (Μάρτης 2010) σε σχέση με 9,7% το 2009, ενώ το πραγματικό ποσοστό ίσως να φτάνει στο 20% όπως εκτιμούν φορείς της περιοχής. Την ίδια μέρα, 24ωρη πανευβοϊκή-πανεργατική απεργία είχε προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και όλοι οι δήμοι παρέμειναν κλειστοί συμμετέχοντας στην κινητοποίηση.

Σχόλια

Exit mobile version