Αρχική περίπτερο ιδεών Απόγονοι του Λεωνίδα ή του Εφιάλτη;

Απόγονοι του Λεωνίδα ή του Εφιάλτη;

Από τον καιρό της Μάχης των Θερμοπυλών, πολλαπλασιάστηκαν οι Εφιάλτες. Έγιναν επάγγελμα, συντεχνία που την προστατεύει ο νόμος.

Μάτσο οι Εφιάλτες. Ρημάζουνε τον τόπο. Ξεπουλάνε τα πάντα. Και με τι ευκολία! Γέμισε ο τόπος μονοπάτια, οι Εφιάλτες μάς τη φέρνουν από παντού. Όπου κι αν γυρίσεις, θα τους δεις. Και το χειρότερο. Ψήσανε εκατομμύρια ανθρώπους ότι μόνο έτσι μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος, με προδοσία και παράδοση άνευ όρων.
Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά. Κι ο Παπαδόπουλος, κι ο Ντερτιλής, κι ο Ιωαννίδης, όλα τα φυντάνια της χούντας του ’67, χάρισαν τα αγροτικά χρέη, κολάκευσαν τον πλαστικό πατριωτισμό και απέκτησαν οπαδούς, μπόλικους. Πώς αλλιώς θα καταργούσαν τη δημοκρατία που ποτέ δεν αφέθηκε από το παλάτι και τους ξένους να ορθοποδήσει, και πώς θα οργάνωναν μεθοδικά την ανατροπή του Μακαρίου στην Κύπρο και την προδοτική παράδοση της μισής Κύπρου στην Τουρκία; Να μην ξεχνάμε ότι στο δημοψήφισμα που έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, 30% των Ελλήνων ψήφισαν υπέρ του βασιλιά! Κι ας είχε προηγηθεί η χούντα, η προδοσία και η κατάρρευση της φιλομοναρχικής Δεξιάς. Κι ας ήταν ένας αναμφισβήτητος ηγέτης της Δεξιάς, ο Καραμανλής, που είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης της βασιλείας. Αυτοί, το χαβά τους! Αμετανόητοι. Με τελειωμένη τη χούντα, ψήφισαν βασιλιά! Οι ίδιοι, στη συνέχεια, χώθηκαν στη Νέα Δημοκρατία και αργότερα πολλοί ενσωματώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ. Για να ξαναβγούν τώρα στο προσκήνιο, χωρίς μάσκες, ρατσιστικά και φασιστικά. Εκείνοι που παραμένουν στα δύο κόμματα που είναι σε αποσύνθεση και αυτοί που κατατάσσονται στις διμοιρίες της Χρυσής Αυγής.
Ακροδεξιοί των αστικών κομμάτων και ακροδεξιοί νεοναζί. Χαμαιλέοντες, που εμφανίζονται κάθε φορά με άλλο προσωπείο. Δεν είναι συνταγματάρχες αυτή τη φορά. Δεν βγήκαν μέσα από στρατόπεδα. Βγήκαν μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις κάλπες, με τις αποκριάτικες μουτσούνες των δημοκρατών. Και κάνουν μεγαλύτερη ζημιά. Νομιμοποιημένη ζημιά. Και, με την ανοχή ή στήριξη που προσφέρουν παλαιοχουντικοί, νεοβολεμένοι από τη διαπλοκή, τη διαφθορά και το ρουσφέτι, ζαλισμένοι και θολωμένοι από το σοκ και δέος της καταστροφής πολίτες, αλλά και μεταλλαγμένοι αριστεροί, ξεχαρβαλώνουν τη χώρα υπογράφοντας εξευτελιστικά μνημόνια, καταπατώντας το Σύνταγμα και μετατρέποντας τη δημοκρατία σε μηχανισμό εκχώρησης της χώρας σε ξένα αφεντικά. Μια εφιαλτική εντόπια κάστα που για να διαιωνίσει την κυριαρχία της δεν διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία τύπου Υποσαχάριας Αφρικής.
Έτοιμοι, αμφότεροι, να στηρίξουν ξανά την κατάργηση της δημοκρατίας και τη νέα υποδούλωση της Ελλάδας. Το βλέπουμε αυτό. Οι μνημονιακοί έχουν δηλώσει εκούσια υποτέλεια στους ξένους, αλλά και οι χρυσαυγίτες δεν πάνε πίσω, όσο κι αν κρύβονται πίσω από αντιμνημονιακές κορώνες. Στις κινητοποιήσεις τους, αντί να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των πλούσιων ξένων καπιταλιστών που τεμαχίζουν την Ελλάδα και την παίρνουν κομμάτι-κομμάτι σχεδόν τζάμπα, αντί να φωνάζουν κόντρα στο κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων, κόντρα στο ξεπούλημα των νησιών, κόντρα στην εκποίηση δημόσιων οργανισμών στρατηγικής σημασίας για την οικονομία και την εθνική κυριαρχία (ΟΤΕ, ΔΕΗ, Αγροτική κ.ά.), φωνάζουν συνθήματα εναντίον των φτωχών ξένων μεταναστών που πουλάνε CD και ζώνες στην Πατησίων!
Τελικά, οι νεοναζί, ποιανού Έλληνα είναι απόγονοι; Του Λεωνίδα ή του Εφιάλτη;

Προδομένος,
Γκαούρ

Σχόλια

Exit mobile version