Αρχική πολιτική αριστερά Αποχωρήσεις από το ΕΠΑΜ

Αποχωρήσεις από το ΕΠΑΜ

Τριγμούς προκαλεί η συνεργασία με τον Παπαθεμελή

Γκρίνιες και αποχωρήσεις έχει πυροδοτήσει στο ΕΠΑΜ η εκλογική συνεργασία με τη Δημοκρατική Αναγέννηση του Στέλιου Παπαθεμελή. Τις προηγούμενες μέρες αποχώρησαν μέλη του ΕΠΑΜ από τη Θεσσαλονίκη και από τον πυρήνα του Πολυτεχνείου Κρήτης, μεταξύ των οποίων και ο επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας Δημήτρης Πατέλης.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αποχωρήσαντες από τη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:
« Το καλύτερο αποτέλεσμα, σαφώς, θα ήταν μία ευρεία συμμαχία με αντιμνημονιακές δυνάμεις από όλο το ιδεολογικοπολιτικό φάσμα.
Αντ’ αυτού προέκυψε η με το στανιό, «επιβεβαίωση» της θέσης του ΕΠΑΜ για συμμαχίες, με ότι βρέθηκε εύκαιρο.
Τελική κατάληξη αυτής της πορείας ήταν η απόφαση που πάρθηκε για συμμετοχή στις εκλογές, σε συνεργασία με το κόμμα Δημοκρατική Αναγέννηση του Σ. Παπαθεμελή, μια πολιτική επιλογή που αποτελεί το σημείο χωρίς επιστροφή για το ΕΠΑΜ, καθώς καταργεί τον πυρήνα της πολιτικής του φυσιογνωμίας, τον παλλαϊκό (πέρα από ιδεολογικές διαφοροποιήσεις) και μετωπικό του χαρακτήρα.
Γιατί δεν μπορείς να επικαλείσαι την αναγκαιότητα μετωπικής ενότητας όλου του λαού και τελικά να συνεργάζεσαι με ένα κόμμα του περιορισμένου εύρους της Δημοκρατικής Αναγέννησης. (…)
Με βάση τα προηγούμενα, και παρότι συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο ένα κοινωνικοπολιτικό μέτωπο στη βάση των κύριων προταγμάτων που αναφέρθηκαν προηγουμένως, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από το ΕΠΑΜ ακριβώς γιατί, λόγω συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών, πλέον δε μπορεί να αποτελέσει το φορέα που θα ενώσει το λαό στη βάση αυτών των στόχων».

 

Σχόλια

Exit mobile version