Αρχική πολιτική Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα επιβίωσης οι αγρότες

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα επιβίωσης οι αγρότες

Με την υπόσχεση ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί, καθώς δεν έχουν άλλο δρόμο, έληξε το πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν την Τρίτη στην Αθήνα, αγρότες οι οποίοι είχαν μεταβεί στην πρωτεύουσα προερχόμενοι από πάρα πολλές περιοχές της χώρας: από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη (οι τελευταίοι μάλιστα με ιδιαίτερα πολυπληθή παρουσία).

Είναι ενδεικτικό εξάλλου το σύνθημα που κυριάρχησε στη συγκέντρωσή τους στην πλατεία Βάθη, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ».
Οι χιλιάδες αγρότες που πήραν μέρος στη συγκέντρωση έθεσαν για άλλη μια φορά με έμφαση την αδυναμία στην οποία τους καταδικάζουν οι μνημονιακές πολιτικές, αλλά και τον ορατό κίνδυνο αφανισμού τους και μαζί της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Θέματα ου αποκτούν ξεχωριστή σημασία αν σκεφτεί κανείς ότι η φτωχή και μεσαία αγροτιά έχει πλέον πρόβλημα επιβίωσης, την ίδια στιγμή που και η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε φαινόμενα επισιτιστικής κρίσης. «Θέλουμε να μείνουμε στη γη μας και να συνεχίσουμε να παράγουμε» έλεγαν χαρακτηριστικά οι αγρότες την Τρίτη, και υπογράμμιζαν ότι δεν τους ξεγελούν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που έκαναν τις περασμένες εβδομάδες: «αυτά δεν είναι ούτε καν ασπιρίνες».
Είναι φανερό ότι η πραγματοποίηση, από την Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων Αγροτών, ενός συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας είχε έναν διπλό χαρακτήρα: αφενός να βρεθούν άλλη μια φορά στο «κέντρο» των αποφάσεων, αφετέρου (και κυρίως) να στείλουν το μήνυμα ότι ο αγώνας τους δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά και τους εργαζόμενους της πόλης. Αφορά στο τέλος-τέλος την ίδια την επιβίωση του λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση δηλώνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν…

Χ.Π.

Σχόλια

Exit mobile version