Αρχική κοινωνία εργασία Απολύσεις παρά τα κέρδη από την ACS

Απολύσεις παρά τα κέρδη από την ACS

Ραγδαία ανάπτυξη, κερδοφορία, αλλά και εκβιαστικές απολύσεις στη μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση της ταχυδρομικής αγοράς, την ACS ΑΕΕ, ιδιοκτησίας του Θεόδωρου Φέσσα, αποδεικνύουν την «απαράδεκτη και κυνική τακτική της εταιρίας και την προσπάθειά της να αποκομίσει τα μέγιστα οικονομικά οφέλη πατώντας επί πτωμάτων».

Αυτό καταγγέλλει το επιχειρησιακό σωματείο με αφορμή μια ακόμη απόλυση εργαζομένου που δεν δέχτηκε τη μείωση του ωραρίου του, από 8ωρο σε 4ωρο, με τις ανάλογες μειώσεις αποδοχών. Τις 15 έχουν φθάσει οι απολύσεις στο πρώτο τετράμηνο του 2012 και όπως καταγγέλλει το σωματείο αυτές δεν σχετίζονται με πραγματικές οικονομικές δυσκολίες, αλλά με στυγνή σκοπιμότητα: τη επίτευξη μείωσης ή και κατάργησης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Επί δυο χρόνια αρνείται την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας, έχοντας παραπέμψει στα δικαστήρια διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ από το 2010, την οποία και δεν εφαρμόζει. Για να πετύχει, δε, το σκοπό της δεν διστάζει να προβαίνει σε απολύσεις, όπως του συγκεκριμένου εργαζόμενου, ο οποίος απολύθηκε παρ’ ότι είχε καταγγείλει τον εκβιασμό της εργοδοσίας στην Επιθεώρηση Εργασίας και ανέμενε σε λίγες μέρες τριμερή συνάντηση για το σχετικό θέμα.
Η συμπεριφορά της ACS είναι ενδεικτική και για ένα άλλο λόγο: είναι η ίδια εταιρία που αξιώνει σύντομα να απορροφήσει ένα μέρος των εργασιών των ΕΛΤΑ. Κάπως έτσι οραματίζονται την ανάπτυξη, απαιτώντας εκχώρηση τμημάτων του Δημοσίου οι μεγαλοεπιχειρηματίες για να αναπτύξουν κερδοσκοπικές δραστηριότητες εκμεταλλευόμενοι βάναυσα την ανάγκη απασχόλησης.

 

Σχόλια

Exit mobile version