Αρχική κοινωνία εργασία Απολύονται οι συνδικαλιστές λόγω… μείωσης των πωλήσεων

Απολύονται οι συνδικαλιστές λόγω… μείωσης των πωλήσεων

Προκλητική εργοδοτική στάση στην Κεραφίνα

Επτά εργαζόμενους, ανάμεσά τους και τα τρία μέλη του προεδρείου του σωματείου απέλυσε το εργοστάσιο Κεραφίνα στην Κόρινθο, λίγες μέρες πριν από τις γιορτές. Όπως καταγγέλλει το σωματείο, με τις απολύσεις αυτές η εργοδότρια εταιρία προσπαθεί να απαλλαχθεί από την «ενοχλητική» δράση των συνδικαλιστών και να περάσει σε βάρος των εργαζομένων μια σειρά αντεργατικά σχέδια, όπως την τετραήμερη απασχόληση, την αποδυνάμωση του δικαιώματος για ασφάλιση κατά την εργασία και την κατάργηση της επιχειρησιακής σύμβασης, για τους όρους και τις αμοιβές απασχόλησης των
εργαζομένων της.
Ως πρόσχημα προβλήθηκε η μείωση των πωλήσεων της εταιρίας. Κι όμως, η εταιρία που πριν από μερικά χρόνια ήταν ένα παραγωγικό εργοστάσιο κεραμικών με 150 εργαζόμενους, έχει μετατραπεί σε εισαγωγική εταιρία με σημαντικό τζίρο. Σύμφωνα με την καταγγελία του σωματείου «η εταιρεία εξακολουθεί να λειτουργεί το εμπορικό τμήμα της, το τμήμα αποθήκης της και το μηχανουργείο της και να προβαίνει σε εκτεταμένες εισαγωγές προϊόντων από διάφορες χώρες και πωλήσεις. Παρουσιάζει, μάλιστα, μεγάλο κύκλο εργασιών, έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα και τζίρους, χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα οικονομικό, το οποίο να δικαιολογεί την απόλυση των εργαζομένων της και των συνδικαλιστών των εργαζομένων».
Αξίζει να σημειωθεί πως η Επιτροπή ενάντια στα μέτρα Κορινθίας καταγγέλλει ότι «ο κ. Νεοφύτου -γνωστός διαπλεκόμενος του ΠΑΣΟΚ- αγόρασε το 1997 το εργοστάσιο από το κράτος με ψίχουλα», αναδεικνύοντας και μια άλλη διάσταση – την κατάληξη των ιδιωτικοποιήσεων που, όπως και σήμερα, προωθούν οι κυβερνήσεις την τελευταία εικοσαετία.
Το σωματείο των εργαζομένων στην Κεραφίνα καλεί σωματεία, το Εργατικό Κέντρο και άλλες οργανώσεις του νομού σε συντονισμό δράσης, για να αντιμετωπισθεί η ανεξέλεγκτη λειτουργία των εργοδοτών.

 

 

Σχόλια

Exit mobile version