Αρχική κοινωνία Αποκλεισμένοι συγκοινωνιακά οι Παξοί και τα Διαπόντια νησιά

Αποκλεισμένοι συγκοινωνιακά οι Παξοί και τα Διαπόντια νησιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Κέρκυρας συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων των Παξών για σύγχρονη, ασφαλή και σταθερή συγκοινωνία.

Οι κ.κ. Γκερέκου και Δένδιας (που οι Παξοί είναι και τόπος καταγωγής του), που χέρι-χέρι στη Βουλή ψήφισαν για το «νησιωτικό» χαρακτήρα της χώρας μας, ας μας απαντήσουν τώρα γιατί το δημόσιο αγαθό της συγκοινωνίας στερείται από τους κατοίκους των Παξών και των Διαποντίων Νήσων. Ας μας απαντήσουν για τη μη εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των κατοίκων των νησιών και την τουριστική απομόνωση που θα οδηγήσει σε επιχειρηματικό μαρασμό αυτές τις νησιωτικές περιοχές.
Το καταργημένο υπουργείο Ναυτιλίας και οι πολιτικές που χρόνια τώρα χάριζαν χρήματα στους εφοπλιστές με τις επιδοτήσεις στις άγονες γραμμές και τα θαλασσοδάνεια, ακόμα μια φορά τους στηρίζουν αφού τους επιτρέπουν να εκτελούν δρομολόγια με σκάφη χαμηλών προδιαγραφών και δρομολόγια που καλύπτουν τα συμφέροντά τους και μόνο. Είναι αδιανόητο για μια απόσταση 20 μιλίων να υποχρεώνεται κάποιος να ταξιδεύει για 4 ώρες με τον κίνδυνο ματαίωσης όταν ο καιρός περάσει τα 5 μποφόρ.
Οι πολιτικές του μνημονίου που βάζουν τα κέρδη των τραπεζών, του κεφαλαίου και των εφοπλιστών πάνω από τις ανάγκες των εργαζομένων είναι η αιτία του προβλήματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει με κάθε τρόπο για την ασφαλή, καθημερινή και άμεση συγκοινωνία με πλοία κλειστού τύπου όλων των απομονωμένων νησιών του νομού της Κέρκυρας. Το κεντρικό κράτος και η περιφέρεια έχουν ευθύνη να παρέμβουν άμεσα για τη λύση του προβλήματος. Δεν μπορούν απλά να εισπράττουν φόρους που δεν ανταποδίδονται με υπηρεσίες στους κατοίκους.
ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό
Κοινωνικό Μέτωπο Κέρκυρας

 

Σχόλια

Exit mobile version