Αρχική πολιτική «Αποικιοκρατικές» ζώνες επενδύσεων στην Ελλάδα

«Αποικιοκρατικές» ζώνες επενδύσεων στην Ελλάδα

Αποκαλυπτική ερώτηση του Νίκου Χουντή στην Κομισιόν.

Μπορεί ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και τα συν αυτώ ΜΜΕ να πανηγυρίζουν για το ενδιαφέρον Γερμανών επενδυτών να κάνουν μπίζνες στη χώρα μας, αλλά η πραγματικότητα για όσα σχεδιάζονται είναι εντελώς διαφορετική. Ουσιαστικά αποκαλύπτεται η αποικιοποίηση της χώρας μας, με δημιουργία ζωνών στις οποίες θα ισχύουν οι νόμοι του… επενδυτή.
Με αφορμή τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών στο γερμανικό τύπο, που αναφέρονται στο πρόγραμμα 16 σημείων του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας για επενδύσεις στην Ελλάδα, και τις συναντήσεις-συζητήσεις του υπουργού με τους οικονομικούς φορείς της Γερμανίας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν.
Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του αναφέρεται στα γερμανικά δημοσιεύματα που επισημαίνουν ότι μεταξύ των προτάσεων του Γερμανού υπουργού για την προώθηση των γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα είναι: «Η δημιουργία περιφερειών με χαρακτήρα μοντέλου, που θα υπόκεινται σε “ειδικό καθεστώς”, με δικό τους εργατικό δίκαιο, ιδιαίτερο φορολογικό σύστημα, καθώς και ειδικό τρόπο σχεδιασμού των επιχειρήσεων. Όλα αυτά υπό την αιγίδα ενός εντεταλμένου της κυβέρνησης, ο οποίος θα βρίσκεται στην αποκλειστική υπηρεσία των ξένων επενδυτών».
Στη συνέχεια της ερώτησης του ο Νίκος Χουντής αφού τονίζει ότι με βάση τα δημοσιεύματα το εν λόγω σχεδιαζόμενο πρόγραμμα είναι εις γνώση και συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ρωτά την Κομισιόν αν όντως γνωρίζει το εν λόγω πρόγραμμα, και την καλεί να πάρει θέση για την προαναφερόμενη πρόταση.

 

Σχόλια

Exit mobile version