Αρχική κοινωνία εργασία Αποζημίωση τουριστών λόγω… απεργίας

Αποζημίωση τουριστών λόγω… απεργίας

Την εξομοίωση των απεργιών με τις φυσικές καταστροφές επιχειρεί ο υπουργός Πολιτισμού με άρθρο στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Στο εξής οι τουρίστες θα μπορούν να αποζημιώνονται αν λόγω απεργίας καθυστερήσει η μετακίνησή τους.

Μια επικίνδυνη και ακροβατική νομοθετική ρύθμιση, που στοχεύει προφανώς όχι στην προσέλκυση τουριστών (δε νομίζουμε ότι οι υποψήφιοι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας θα μπουν στον κόπο να διαβάσουν την ελληνική νομοθεσία), αλλά στη δημιουργία νομικών τετελεσμένων για την ποινική δίωξη μελλοντικών απεργιών. Φανταστείτε την πίεση που θα δέχονται πλέον οι ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, εργαζόμενοι στις αερομεταφορές, όταν αποφασίσουν να εξαγγείλουν μια κινητοποίηση σε τουριστική σεζόν. Η πιθανή επιδίκαση αποζημίωσης θα επικρέμεται ως (υπαρκτή νομικά) απειλή.
Και βέβαια, με τη λογική αυτή οι αποζημιώσεις μπορεί να επεκταθούν για… επιπτώσεις από απεργίες στις μεταφορές, στην ενέργεια, γιατί όχι στο εμπόριο και τη βιομηχανία. Όταν αυτά περνάνε σε ένα νομοσχέδιο για τον… πολιτισμό, αναρωτιόμαστε ως πού θα φθάσει ο αντεργατικός κατήφορος αυτής της κυβέρνησης;

 

Σχόλια

Exit mobile version