Πωλείται Οικουμενικότητα με τις ευλογίες κράτους και εκκλησίας

Μια ακόμα Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που ναι μεν έχει την έδρα της στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ο σκοπός και ο στόχος της υπερβαίνει τα σύνορα της Ελλάδας. Πρόκειται για το «Πρόγραμμα Οικουμενικός Ελληνισμός», το οποίο ιδρύθηκε στη δεκαετία του ’90 μετά «τη θλιβερή διαπίστωση ότι Σκοπιανοί αλλά και Τούρκοι συνεργαζόμενοι έχουν γεμίσει τις πιο αξιόλογες βιβλιοθήκες της Ευρώπης, του Καναδά, της Αμερικής και της Αυστραλίας με εκδόσεις δικές τους, ανιστόρητες και ανθελληνικές», όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του. Ιδρυτής και πρόεδρος ο κ. Σταύρος Πανουσόπουλος, εκδότης του ομώνυμου περιοδικού και όχι μόνο…
Ο Οικουμενικός Ελληνισμός έχει εξασφαλίσει την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της Εκκλησίας της Ελλάδας, ενώ συνεργάζεται στενά με το Καρίπειο Ίδρυμα Μελετών Μακεδονίας-Θράκης, υπεύθυνος του οποίου είναι ο καθηγητής Θεολογίας του ΑΠΘ, Αθ.Αγγελόπουλος.
Στα γραφεία του στην Αθήνα απασχολούνται ως μόνιμο προσωπικό περίπου 6 άτομα και αρκετά ακόμα συνεργαζόμενα, κυρίως με την έκδοση του περιοδικού 5+1 Περιοδικό Οικουμενικού Ελληνισμού. Η συχνότητα της αμοιβής τους είναι κυμαινόμενη, καθώς κυμαινόμενος είναι και ο μισθός τους, αφού ο πρόεδρος («αλεξιπτωτιστής» στο χώρο) μειώνει τις αποδοχές τους όσο και όποτε θέλει, χωρίς καμιά προσυνεννόηση, χωρίς καμιά προειδοποίηση. Οι υπάλληλοι, μάλιστα, οι οποίοι δεν έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας με την εταιρία, «ανακυκλώνονται» με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να τους δοθούν εξηγήσεις.
Η εν λόγω Μη Κερδοσκοπική Εταιρία διαθέτει επίσης τμήμα μάρκετινγκ, με πολύ συγκεκριμένη αποστολή. Μέσα από καταλόγους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, καλούνται οι εργαζόμενοι να τηλεφωνούν και να λένε το… ποίημα. Μ’ αυτό τον τρόπο «ψαρεύουν» συνδρομητές, οι οποίοι πείθονται από τα μεγαλόπνοα λόγια και σχέδια και αφήνουν τον οβολό τους (που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος, στις σημερινές ημέρες) για το καλό του Ελληνισμού στα πέρατα του κόσμου, αλλά, βεβαίως, και για το καλό του προέδρου! Σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν πιάσουν το στόχο τους, δηλαδή συγκεκριμένο αριθμό συνδρομών, τους αφαιρούνται χρήματα από το μισθό τους!
Βέβαια οι επιφανείς συνδρομητές παίρνουν κι ανταλλάγματα. Τις περισσότερες φορές, ο Οικουμενικός Ελληνισμός στέλνει στους «τυχερούς» -δωρεάν- το περιοδικό του και κατόπιν επιπλέον συμφωνίας (οικονομικής πάντα) έναν πολυτελή τόμο στον οποίο έχει συμπεριληφθεί και η βιογραφία του συνδρομητή, ανάμεσα στις βιογραφίες πολλών ακόμα φιλελλήλων-αρωγών του Οικουμενικού Ελληνισμού.
Όμως, οι δραστηριότητες της εταιρίας δεν σταματούν εκεί. Ο κ. Πανουσόπουλος διοργανώνει ταξίδια ανά τον κόσμο (φυσικά με το αζημίωτο), καλώντας συνδρομητές/μέλη να συμμετάσχουν, επισκεπτόμενοι τις εκεί ελληνικές κοινότητες. Ακόμα, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ο Ο.Ε. είναι ο βασικός διοργανωτής συνεδρίων ή εκδηλώσεων, με εθνικιστικό πάντα χαρακτήρα και τη συμμετοχή πολιτικών, ιερωμένων και καλλιτεχνών, πολλούς από τους οποίους φροντίζει να βραβεύει για την «πολύτιμη προσφορά» τους στη χώρα μας.
Ο ιδρυτής της εν λόγω εταιρίας, έχει βρει έναν πραγματικά πρωτότυπο τρόπο να βγάζει το ψωμί του: Πουλά μεγάλες ιδέες, σε ματαιόδοξους και ίσως πονηρούς επιχειρηματίες και για αντάλλαγμα τους καταχωρεί στο βιβλίο των… ευπατρίδων και τους βραβεύει!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!